AcasăCORONAVIRUSPandemie: record de infectări în Europa

Pandemie: record de infectări în Europa

Cele mai afectate țări sunt Franța, Marea Britanie și Spania – între o stare de urgență medicală și interdicția de călătorie, pentru a lupta împotriva răspândirii Covid-19 pe un continent.

Un weekend de coșmar în Franța:  țara şi-a depăşit sâmbătă recordul de infectări zilnice, cu un număr de 16.972 de cazuri înregistrate în 24 de ore. Noul record vine la puţin peste o săptămână de la precedentul, înregistrat pe 24 septembrie, cu 16.096 cazuri noi. Până în prezent, Franţa a înregistrat în jur de 32.000 de decese legate de noul coronavirus de când a început pandemia.Purtarea măştii este obligatorie şi în exterior în multe oraşe franceze. În portul  Marsilia, barurile şi restaurantele sunt complet închise, în timp ce Parisul ar putea să instituie  o astfel de măsură, în condiţiile creşterii numărului de cazuri noi de COVID-19. Record de îmbolnăviri și în Marea Britanie, peste 12.800 de cazuri noi. Un bilanț aproape dublu față de cele 6.968 de cazuri raportate vineri.

Marea Britanie procesează în prezent, zilnic, peste 200.000 de teste COVID-19, comparativ cu mai puţin de 100.000 la începutul pandemiei. Guvernul a decretat noi restricții locale în Liverpool. Acestea se adaugă celor deja valabile pentru întreaga Anglie, care stipulează că pub-urile, restaurantele și barurile trebuie să se închidă la ora 22 și că întâlnirile sunt limitate la șase persoane, în interior și în aer liber. Madridul a devenit prima capitală europeană care a intrat în carantină – locuitorii capitalei spaniole şi din nouă oraşe învecinate nu mai pot părăsi aceste localităţi, conform unei decizii a Ministerului spaniol al Sănătăţii, contestată imediat în justiţie de autorităţile regionale.

Pe lângă interdicţia de părăsire a localităţilor şi de intrare în acestea, conform noii decizii barurile şi restaurantele se vor închide la ora 23:00 – până în prezent ora de închidere era 01:00. De asemenea, capacitatea restaurantelor, magazinelor şi sălilor de fitness va trebui să fie redusă la jumătate. Conform datelor oficiale, peste o treime din noile cazuri de COVID-19 înregistrate în Spania sunt în regiunea Madrid. Șeful guvernului Italian, Giuseppe Conte, dorește să propună prelungirea până la 31 ianuarie a stării de urgență, în vigoare în prezent până la 15 octombrie, pentru a lupta mai eficient împotriva reapariției epidemiei Covid -19.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
158 afisari

1 COMENTARIU

  1. Mintiti ca niste porci! Nu numai voi ci si toata Europa! Si anume prezentati infectatii ca fiind bolnavi, desi acestia se pot usor DEZINFECTA, si minciuna cea mai grava este aceea ca NU prezentati niciodata numarul bolnavilor.
    Oricine se poate desinfecta pe bani marunti fara ajutorul medicilor …si metoda o gasiti in acest link
    https://www.youtube.com/watch?v=jwCEEL3-KME

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Ce program au supermarketurile Kaufland, Lidl şi Carrefour, de Paşte 2024. Surpriză! Unele magazine sunt deschise şi duminică, 5 mai

Românii se află în toiul pregătirilor de Paşte 2024, iar asta înseamna şi goana prin supermarketuri. Kaufland, Lidl şi Carrefour sunt câteva dintre cele...

Patriarhul Daniel, cu gândul la Diaspora în Pastorala de Paşte 2024: „Să arătăm semne de iubire frăţească şi tuturor românilor aflaţi printre străini”

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, a transmis gânduri bune către românii din Diaspora, în Pastorala de Sfintele Paşte 2024.El a punctat că „Taina Pocăinţei...
proger