AcasăCORONAVIRUSPandemia NU s-a terminat! Prima ţară din UE care reintroduce restricţiile COVID-19

Pandemia NU s-a terminat! Prima ţară din UE care reintroduce restricţiile COVID-19

restrictiiPandemia Nu s-a terminat! Prima ţară din UE care reintroduce restricţiile COVID-19

Austria impune, din nou, restricții anti-Covid, în contextul creșterii numărului cazurilor de Covid-19.

Ministrul Sănătății, Johannes Rauch, a informat că măsura va fi impusă de la mijlocul săptămânii următoare, miercuri, 23 martie, conform Die Presse.

„Nu-mi place să fac asta”, a mărturisit Johannes Rauch într-o conferință de presă.

El a precizat că vor fi revizuite şi regulile de izolare. Rauch a declarat că gradul de ocupare a unităţilor de terapie intensivă a rămas scăzut, dar că spitalele se străduiesc să se ocupe de toţi pacienţii din cauza numărului de medici şi asistente care se infectează.

Măştile devin din nou obligatorii

Austria devine astfel prima ţară care reintroduce obligativitatea purtării măștii FFP2 în interior, în condițiile în care eliminarea lor în mai multe state membre ale UE şi subvarianta mai contagioasă a variantei Omicron a coronavirusului sunt probabil cauzele care au condus la o nouă creștere a numărului cazurilor de COVID-19 în Europa.

„Nu se aşteaptă o scădere a cifrelor actuale decât în următoarele săptămâni”, a declarat ministrul austriac al sănătății. „Situaţia tensionată va dura, prin urmare, mult mai mult decât se preconiza anterior”, a adăugat el.

În Austria, restricțiile fuseseră ridicate de pe 5 martie. În condițiile creșterii numărului de cazuri, ministrul a recunoscut că s-au grăbit cu ridicarea restricțiilor.

author avatar
Andreea Vlad
579 afisari

4 COMENTARII

  1. Spor la intepat ! ,,Inteligenti” austriecii ! Introduc vaccinarea obligatorie cand rata de infectare scade, dupa circa 1 luna suspenda legea, ridica restrictiile si acum ….le reintroduc ! Acum, probabil se pregatesc sa o ia de la capat : doza 1, doza 2, doza 3…4 si cat or mai spune….producatorii !

  2. se pare ca razboiul se va termina si vor incepe din nou cu prosteala covidului . lumea nu poate casca gura la doua prosteli o data .

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger