AcasăCORONAVIRUSPandemia, mega-afacerea lui Bill Gates

Pandemia, mega-afacerea lui Bill Gates

Bill Gates a atacat credibilitatea celor două autorități majore de sănătate publică ale SUA – FDA și CDC – în privința vaccinului Covid-19, pe motiv că au cedat presiunilor politice din partea administrației Trump. În același timp, magnatul software finanțează dezvoltatorii de vaccinuri din sectorul privat – o campanie orchestrată pentru propriul profit. De la începutul pandemiei, cuvintele, criticile și prognozele lui Gates l-au transformat pe fondatorul Microsoft într-un fel de guru medical global, deși nu este medic.

Gates a pus la îndoială dacă un vaccin aprobat de Food and Drug Administration (FDA) ar putea fi sigur și eficient, în timp ce a susținut că Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) au ajuns “servitori politizați” ai Casei Albe. În schimb, americanii ar trebuie să aibă încredere în producătorii farmaceutici privați – în special în Pfizer – pentru a căpăta un vaccin chiar înainte de sfârșitul anului. La fel ca multe dintre sfaturile pe care le-a dat Gates, critica autorităților de reglementare nu a fost susținută de expertiză medicală sau dovezi. În calitate de investitor major în sectorul farmaceutic – zeci de milioane de dolari în dezvoltarea a șapte vaccinuri diferite doar pentru noul coronavirus, Gates va câștiga trilioane dacă unul dintre acestea se va dovedi viabil. Mai mult, el nu a ascuns dorința de a vaccina întreaga populație a planetei –un proiect extrem de scump de pe urma căruia  va obține sume uriașe din partea guvernelor angajate.

Având în vedere că SUA și alte țări deja au încheiat mai multe tranzacții cu dolari mari pentru vaccinurile până acum netestate (și în câteva cazuri, în mod clar nesigure), singurele obstacole potențiale în calea celei mai mari plăți din istoria farmaceutică sunt autoritățile de reglementare care impun niște cerințe de siguranță de bază. După ce un pacient din studiul vaccinului AstraZeneca a fost depistat cu leziuni grave, FDA a fost cea care și-a exprimat îngrijorarea cu privire la reluarea procesului. Fiecare obstacol de reglementare reprezintă mai mulți bani pe care Gates trebuie să-i cheltuiască pentru a-și recupera în cele din urmă investiția. Și pentru asta lansează tot felul de teorii cu pretenții de expertiză: utilitatea blocărilor masive, tratamentul „greșit” cu hidroclorochină, necesitatea supravegherii populației prin „certificate digitale” –și nu o face din dragoste pentru umanitate, ci pentru a-și reduce la tăcere adversarii care denunță conflicte de interese în marea majoritate a declarațiilor sale publice. Fundația Bill și Melinda Gates are o relație specială cu mass-media, distribuie în fiecare an milioane de dolari pentru știri privind „informarea și implicarea comunităților”, găzduite cu generozitate de The Guardian, Financial Times, National Public Radio și NBCUniversal.

Grupuri precum Poynter Institute, Bureau of Investigative Journalism, Center for Investigative Reporting și Pulitzer Center on Crisis Reporting au beneficiat de amploarea magnatului vaccinului. Și donând unor entități precum New Venture Fund, Gates poate direcționa bani către alte mijloace media fără a declara în mod explicit unde merg banii, arată o analiză RTNews. Un raport recent al Columbia Journalism Review a descoperit că Gates a cumpărat practic cele mai importante voci ale reprezentanților presei, care nu ezită să-i trateze orice cuvânt drept adevăr absolut. E timpul ca milioane de oameni să facă un pas înapoi și să reexamineze poziția acestui “filantrop Big Brother”, mânat de dorința de a le decide viitorul, în timp ce acumulează profituri imense.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
1.822 afisari

4 COMENTARII

  1. cel mai mare sarlatan si care se da filantrop dar scoate doar profituri uriase cu care sponsorizeaza toti dezaxatii lumii!!!!!!!! Trump il va aduca acolo unde ii este locul cat de curand!!!!

  2. Asta se vrea mana dreapta a guvernului mondial. El vrea sa decida cine moare si cine trăiește pe acest pamant. Vrea controlul total al omenirii, un control prin cipuri, vrea eliminarea a peste 85 la suta din populația lumii, considera ca nu poate respira aerul cu atatea miliarde de oameni. Ce înseamnă cand puterea te îmbata, pierzi echilibru si devii dintr-un bun filantrop, in cel mai mare criminal al omenirii

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger