AcasăCORONAVIRUSPandemia are leac: poate fi stopată până la finalul anului! Dr. Emanoil...

Pandemia are leac: poate fi stopată până la finalul anului! Dr. Emanoil Ceaușu explică şi cum

vaccin-modernaPandemia are leac: poate fi stopată până la finalul anului! Dr. Emanoil Ceaușu explică şi cum

În pandemie, mai vin şi veşti bune: evoluţia COVID-19 poate fi stopată. Emanoil Ceaușu, unul dintre cei mai cunoscuți specialiști în boli infecțiose din România, a vorbit despre evoluției pandemiei de coronavirus.

Este o perioadă foarte grea din mai multe motive. E o afecțiune cu totul nouă, produsă de un virus nou. A trebuit să învățăm și noi despre această boală. Mai sunt multe de învățat„, a spus medicul.

Potrivit profesorului Emanoil Ceaușu, vaccinarea va fi metoda prin care pandemia va fi stopată.

Vaccinarea trebuie să se facă cât mai rapid și la un număr cât mai mare de persoane pentru a putea pune repede capăt acestei pandemii„, a spus prof. dr. Emanoil Ceaușu la Antena 3.

Scăpăm de pandemie până la finalul lui 2021?

Potrivit lui Emanoil Ceaușu, este posibil ca până la sfârșitul acestui an situația epidemiologică să fie mult îmbunătățită și viața noastră să înceapă să se apropie foarte mult de normal.

Orice medicament care prin studiile clinice sau prin folosirea în practica medicală aduce un avantaj cât de mic în ceea ce privește scurtarea evoluției bolii, influențarea evoluției bolii, trebuie folosit„, a mai zis mdicul pentru sursa amintită.

Sâmbătă, am avut aproape 5000 de noi cazuri

4.964 de cazuri noi de COVID-19 au fost raportate de GCS, sâmbătă, din 35.406 teste efectuate, PCR și rapide. Alți 79 de români au murit după ce s-au infectat cu coronavirus. La ATI sunt 1.203 de persoane internate.

Până pe 13 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 855.326 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 781.154 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 4.964 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

author avatar
Andrei Ștefan