AcasăCORONAVIRUSPacienții infectați cu noul COVID-19, „loviți” de realitate: Toți acceptă tratamentul cu...

Pacienții infectați cu noul COVID-19, „loviți” de realitate: Toți acceptă tratamentul cu Remdesivir după ce un bărbat internat la Timișoara l-a refuzat și a decedat

Pacienții infectați cu noul COVID-19, „loviți” de realitate: Toți acceptă tratamentul cu Remdesivir după ce un bărbat internat la Timișoara l-a refuzat și a decedatPacienții infectați cu noul COVID-19, „loviți” de realitate: Toți acceptă tratamentul cu Remdesivir după ce un bărbat internat la Timișoara la refuzat și a decedat

Toți pacienți infectați cu noul coronavirus care se află internați la Spitalul „Victor Babeş” din Timişoara au acceptat tratamentul cu Remdesivir, după ce un pacient care l-a refuzat pe propria răspundere a murit.

Conducerea spitalului anunță că toți pacienții diagnosticați cu noul COVID-19 au luat tratamentul cu Remdesivir.

Pacienții infectați cu SARs-CoV-2 nu mai refuză tratamentul: „Probabil au înțeles că pericolul e mare!”

„Nu avem pacienți care să nu mai fi luat tratamentul. Probabil au înțeles că pericolul e mare și că tratamentele înseamnă o șansă importantă să se însănătoșească, așa cum au făcut-o alți aproape 600 de pacienți pe care noi i-am tratat de la începutul pandemiei la Spitalul Victor Babeș din Timișoara și i-am vindecat”, a precizat medicul Cristian Oancea, directorul Spitalului de Boli Infecţioase din Timişoara, potrivit opiniatimisoarei.ro.

Pe 18 iulie, un pacient infectat cu SARS-CoV-2 a decedat la Timișoara după ce refuzase pe semnătură tratamentul cu Remdesivir, deși se afla internat la Terapia Intensivă și starea i se agravase foarte repede.

Profesorul Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS, recomanda oamenilor în mai să nu încerce să cumpere de pe internet Remdesivir deoarece medicamentul în mod sigur este contrafăcut. Produsul, autorizat la momentul respectiv în SUA ca terapie pentru Covid-19, nu era de vânzare în farmacii, ci se administrează injectabil numai în spitale și doar pentru pacienții în stare critică.

„Am avut probleme cu persoane care au luat cantități mari de hidroxiclorochină preventiv – și în România, și în alte țări. S-a mai întâmplat și în România, cred. E un medicament toxic, sunt medicamente care de obicei se dau în infecții parazitare și ele sunt introduse în terapia bolii, nu în profilaxie”, explica prof. Rafila în mai.

 

author avatar
Alexandru Tîrcavu
471 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger