AcasăCORONAVIRUSOrban, recomandare pentru români, în contextul COVID: ”Să apeleze la 112 doar...”...

Orban, recomandare pentru români, în contextul COVID: ”Să apeleze la 112 doar…” – VIDEO

Orban și Dan au fost la Ambulanța București-Ilfov

În contextul în care în ultima perioadă, pe fondul creșterii numărului de infectări cu noul coronavirus depistate la nivelul Capitalei, s-a vorbit despre o creștere a timpilor de așteptare la apelurile venite prin sistemul unic de urgență 112 în cazuri ce vizează testarea persoanelor care au simptome de COVID-19, premierul le-a transmis oamenilor un mesaj.

Ludovic Orban și Nicușor Dan au mers, duminică, la Serviciul de Ambulanță București-Ilfov. Ocazie cu care, referindu-se strict la creșterea apelurilor la 112 în contextul COVID și în situații care nu ar reclama urgențe medicale, șeful Guvernului a dat glas unei recomandări. ”În momentul de față trebuie să recunoaștem că ne confruntăm cu o creștere foarte mare a apelurilor la 112. 112 este în general un serviciu de răspuns la urgențe, la situații care reclamă o intervenție imediată (…) Deci recomandarea mea către cetățeni este să apeleze la 112 doar atunci când într-adevăr după ce medicul de familie, dacă nu îi dă altă soluție, îi recomandă să apeleze la serviciul (112-n.n) ”, a spus Ludovic Orban.

Ce se va întâmpla de luni

De altfel, referindu-se la aceste cazuri de consultații la domiciliu, șefa Serviciului de Ambulanță București-Ilfov a anunțat că va crește capacitatea de intervenție.

”De mâine (luni-n.n) dimineață vom avea 30 de echipaje care vor merge numai la aceste consultații și recoltări, am crescut această capacitate de intervenție pe timp de zi (…) și să sperăm că vom ajunge undeva la scurtarea timpului de așteptare pentru cei care prezintă semne și simptome și așteaptă și testarea”, a precizat Alis Grasu.

121 afisari

1 COMENTARIU

  1. ba , asta a spus pe gura lui de guru ca cica contractezi virusul nu il contactezi !!!!!!!!sa contractezi tu orbane iesirea din decor ca esti varza nene la mansarda!!!!!!!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger