AcasăCORONAVIRUSOrașul transformat într-o închisoare Covid

Orașul transformat într-o închisoare Covid

Bariere metalice, bambus, sârmă ghimpată, lăzi de mâncare stivuite în grabă pe străzile din Hanoi pentru a împiedica locuitorii să se deplaseze și să răspândească coronavirusul: capitala Vietnamului arată ca o închisoare în aer liber.

“Ne simțim ca într-un centru de detenție.Toate culoarele care duc spre casa mea sunt blocate. Rudele ne lasă mâncare în fața barierelor la fiecare trei zile”, spune Ho Thi Anh, în vârstă de 72 de ani.

Cartierul unde locuiește această pensionară, înconjurat de baricade improvizate, a luat aspectul unui lagăr, notează AFP. O situație nemaiîntâlnită, chiar și între 1945 și 1975 în orele întunecate ale războaielor împotriva Franței și Statelor Unite.

Cei opt milioane de locuitori au primit ordin să se închidă de la sfârșitul lunii iulie, dar restricțiile de circulație se înrăutățesc din ce în ce mai mult pe măsură ce valul de coronavirus se extinde.

Hanoi este acum împărțit într-o multitudine de sectoare între care circulația a devenit o aventură. Obiectivul baricadelor: izolarea unei zone de îndată ce este detectat un caz de Covid-19 și blocarea cartierelor scutite de epidemie.

“Sectorul nostru este albastru, lipsit de viruși. Mă uit să mă asigur că niciun străin nu intră în el. Nu vrem Covidul acasă”, a declarat Nguyen Ha Van, paznic voluntar în fața aleii care duce spre locuința sa.

Penalizat de încetineala campaniei sale de vaccinare, Vietnam, salutat în 2020 ca o țară exemplară în lupta împotriva epidemiei, cu politica sa strictă de carantină și monitorizare a persoanelor infectate, se confruntă  acum cu o reacție severă.

Autoritățile au înregistrat peste 10.000 de decese de la sfârșitul lunii iulie, față de doar câteva zeci anul trecut.

Armata mobilizează soldați și rezerviști

De asemenea, Ho Și Min(Saigon) centrul economic al țării, se află în centrul furtunii și a luat aspectul unui oraș asediat.

Armata a desfășurat mii de soldați și rezerviști pentru a impune restricții și a distribui saci cu alimente rezidenților blocați.

Sistemul de sănătate al metropolei de 9 milioane de locuitori este copleșit.Mai mult de jumătate din cei 98 de milioane de vietnamezi sunt acum supuși restricțiilor de călătorie. Puțini îndrăznesc să critice deschis politica partidului unic, de teama represaliilor.

Țara își desfășoară campania de vaccinare foarte încet: doar 17% dintre vietnamezi au primit o doză de vaccin, 2,6% fiind complet vaccinați.

Statele Unite și China au oferit câteva milioane de doze și au fost semnate acorduri comerciale cu laboratoarele Pfizer, Moderna, AstraZeneca și Sinovac,  în încercarea de a injecta cel puțin o doză la 70% din populație până în aprilie 2022.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
856 afisari

1 COMENTARIU

  1. Lasati bai vietnamezilor, ce daca a ajuns si la voi virusul chinezesc, acum jucati si voi un fel de joc de societate, numai ca e varianta Soylent Green, se numeste scapa cine si care poate, bai asiaticilor cu ochii oblici, oricum sunteti cam prea multi prin zona aia in Asia, acolo prin China si India, mai ales, asa ca ce conteaza acolo un 20 – 30 de milioane de cazuti in lupta cu nemilosul virus mic si invizibil, si care pe deasupra mai e si ne-simtit, nu vrea sa se bage si in cartierele bogate, numai la saraci se baga, nu se mai poate tolera asa ceva, bai vietnamezilor !! 🙂 DIVOQ-ul trebuie repartizat egal peste tot, toti sa fie egali in saracie, numai elitele miliardare si globaliste sa aiba sansa si norocul sa se plimbe peste tot cu air-jeturile lor private peste tot in lume, ca doar ei sunt din casta superioara alba si pura ariana, cu aia nu ai cu cine sa te pui, ca pun mercenarii lor pe voi, de va ciuruie fundul in 3 secunde, bai saracilor, a-ti inteles acum cum functioneaza totul in lumea reala ? 🙂 Scapa cine si care poate, bai, sa va intre bine in capul ala al vostru de sclaveti ajunsi acum cobaii globalistilor, o sa faca astia cum voi ce o sa vrea, bai tampitilor !! Deci, vine razboiul cel mare, sau toti veti ajunge cobai – sclavi, si aia e, o sa o fie diktatura perfecta, nu ce e acum, asta e numai de incalzire !! Ha ha ha 🙂

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger