AcasăCORONAVIRUSOraşul din România care rămâne fără un centru de vaccinare din cauza...

Oraşul din România care rămâne fără un centru de vaccinare din cauza facturii astronomice la gaz. Primarul închide robinetul!

post-vaccinare Oraşul din România care rămâne fără un centru de vaccinare din cauza facturii astronomice la gaz. Primarul închide robinetul!

Primarul din Motru (Gorj), Cosmin Morega, ia în calcul închiderea centrului de vaccinare din oraș după ce a primit o factura la gaze de 35.000 de lei pentru lunile noiembrie și decembrie, deși până acum factura lunară era de cel mult 7.000 de lei, conform presei locale.

Dar problemele nu se termină aici. Edilul se așteaptă ca și factura la energie să fie una foarte mare, iar în aceste condiții spune că ia în calcul închiderea centrului de vaccinare anti-COVID din oraș.

50.000 lei, utilităţile la un centru de vaccinare

În plină campanie de vaccinare a copiilor de peste 5 ani, un centru de imunizare din Gorj își va închide porțile din cauza facturilor uriașe la utilități. Este vorba despre centrul de vaccinare din municipiul Motru, unde doar factura la gaze a venit în valoare de 35.000 de lei pe o lună. Primarul a cerut Direcției de Sănătate Publică întreruperea activității.

Iau în calcul închiderea centrului de vaccinare, având în vedere că mi-a venit o factură la gaze de 35.000 de lei, în condițiile în care nu depășeam 5.000 – 7.000 de lei pe lună. Acum, avem pe noiembrie și decembrie 35.000 de lei la gaze.

Mă aștept ca și factura la energia electrică să vină dublă sau triplă față de cea obișnuită și, atunci, îmi pun întrebarea dacă mai are rost să mai funcționeze acest centru de vaccinare, având în vedere și cheltuielile cu personalul și alte materiale necesare.

Cheltuiala cu energia, apa și gazul se ridică la 50.000 de lei, în condițiile în care se vaccinează 8-10 persoane pe zi cu prima doză”, a spus primarul de la Motru.

Centrul de vaccinare din Motru funcționează în clădirea fostei școli catolice.

author avatar
Andrei Ștefan