Anunțurile de intrare în normalitate sau de apropiere de momentul ridicării restricțiilor au reușit să capteze toată atenția, astfel că amănunte de genul creșterii alarmante ale numărului de internări și decese scapă neobservate. Datele statistice arată însă să statele cele mai vaccinate și boosterate sun copleșite de un număr record de internări și de decese. Iar aici nu mai vorbim despre Delta sau Omicron 2, ci despre imunitate.
Faptul că în România s-au raportat ieri 207 decese și peste 14.000 de cazuri, în condițiile unei scăderi semnificative a internărilor din spitale și din secțiile ATI, arată clar că că sistemul nu funcționează. Atâta vreme cât există medicamente mai mult decât eficiente, orice deces sau orice pacient la ATI este cauzat în mod direct de proasta organizare a sistemului medical. Însă, faptul că în țările dezvoltate, cu un procent de peste 70% și peste 80% vaccinați, din care mai mult de jumătate cu a treia doză, a crescut alarmant numărul internărilor și al deceselor spune altceva. Și anume că vaccinul nu numai că nu funcționează, dar chiar slăbește iumunitatea. În ultimele luni, au fost semnalate tot mai multe cazuri ale vaccinaților care au făcut forme grave de boală, chiar dacă înainte de a se vaccina trecuseră prin Covid. Este absolut demonstrat că imunitatea naturală oferă o protecție aproape de 100% față de forme grave și deces, cu toate acestea, cei care s-au vaccinat după infectare nu mai au aceeași protecție. Revenind la țările dezvoltate, recordurile de spitalizări și decese în rândurile vaccinaților nu prea au justificare, mai ales că nu poate fi vorba, ca în România, de o proastă gestionare a sistemului. Ceva se întâmplă acolo de medicii nu reușesc să-i salveze pe pacienți, cu toată ”protecția” celor trei și, uneori, chiar 4 doze de vaccin și cu toate tratamentele de ultimă generație în materie de Covid. De exemplu, Israelul, cu 73% vaccinați și 56% cu booster, a înregistrat în februarie anul curent un record absolut de spitalizări, de 3.589, față de ultimul record de 2.482, în ianuarie 2021, și un record absolut de decese, 129 într-o singură zi din această lună, față de ultimul record de 101 decese, în ianuarie anul trecut.
Secretul imunității
Danemarca a raportat și ea recorduri absolute la decese și internări, în condițiile în care 81% din populație este vaccinată cu două doze și 62% cu trei doze. La polul opus, din toate punctele de vedere, se situează țările cu rate scăzute de vaccinare, care, culmea, au înregistrat, în acest ultim val, un număr mai scăzut de internări și decese. Astfel, Bulgaria, cu 29% vaccinați, a ajuns la 43 de decese pe zi, cel mai scăzut număr de la începitul pandemiei și până în prezent, iar Ucraina, cu 36% vaccinați, are acum 138 de decese pe zi și foarte puține spitalizări. În fapt, mitul cu vaccinații protejați a cam început să se prăbușească în mai toate țările lumii, dovadă fiind și scăderea apetitului pentru injectare pe întreg mapamondul. Deși are cel mai mic procent de vaccinare din UE, Bulgaria a anunțat deja că renunță la restricții și la certificatul verde, dat fiind scăderea numărului de cazuri, internări și decese. Interesant este și faptul că țările care au avut procente mici de vaccinare au intrat mai târziu în valul 5 al pandemiei și au ieșit mult mai repede decât celelalte țări ultravaccinate, ori acest lucru spune ceva despre imunitatea naturală.
Prima țară care iese din pandemie
Marea Britanie este prima țară din lume care, începând de joi, iese, oficial, din pandemie. Astfel, în afară de masca purtată în transportul public, nu va mai exista nicio altă restricție, nici măcar pentru cei depistați pozitiv. ”Covid-ul nu va dispărea brusc, aşa că persoanele care ar aştepta sfârşitul războiului înainte de a elimina reglementările rămase ar restrânge libertăţile poporului britanic pentru o lungă perioadă de timp. Restricţiile afectează economia, societatea, bunăstarea mentală şi şansele de viaţă ale copiilor noştri, iar noi nu trebuie să mai plătim acest cost enorm”, a declarat premierul Boris Johnson.