AcasăCORONAVIRUSOptimism la OMS: Europa se îndreaptă spre sfârșitul pandemiei!

Optimism la OMS: Europa se îndreaptă spre sfârșitul pandemiei!

Datorită nivelului actual de vaccinare și severității mai scăzute a variantei Omicron, Europa se confruntă cu un răgaz comparabil cu o “încetare a focului”, care ar putea conduce la sfârșitul pandemiei de Covid-19, a estimat joi directorul regional OMS pentru Europa, Hans Kluge.

“Odată cu sfârşitul iernii, această perioadă de protecţie mai ridicată trebuie privită ca o încetare a focului care ne-ar putea aduce o pace durabilă. Pandemia nu s-a terminat, dar suntem în poziția unică de a putea prelua controlul și nu ar trebui să pierdem această oportunitate”, a precizat Kluge  în cadrul unei conferinţe de presă online.

Totuși, această situație de “armistițiu” nu poate dura decât dacă se vor continua campaniile de vaccinare și monitorizarea noilor variante, a adăugat oficialul OMS,  în timp ce mai multe țări europene își relaxează considerabil restricțiile.

În cele 53 de state membre ale regiunii OMS Europa, dintre care unele sunt situate în Asia Centrală, numărul contaminărilor a crescut odată cu apariţia variantei Omicron care a devenit dominantă.

Aproape 12 milioane de noi cazuri au fost înregistrate săptămâna trecută, conform datelor OMS, cel mai mare număr de la debutul pandemiei, în urmă cu doi ani. OMS Europa a cerut autorităților sanitare să se concentreze pe protejarea “celor mai vulnerabile populații”.

“În ceea ce privește noile variante, care vor apărea inevitabil, este posibil să  răspundem fără a reangaja tipul de măsuri perturbatoare de care aveam nevoie înainte”, a afirmat Hans Kluge.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
450 afisari

7 COMENTARII

  1. Astora le-a intrat frica in oase. Bai P U L E T E de la oms ce ti-au spus chinezii despre ”studiile” pe….lilieci. De ce P U L A mea nu-i lasati acolo in pesteri?

    • „”Europa se îndreaptă spre sfârșitul pandemiei!””
      Stai bre OMS ca noi avem 120 milioane de doze! TREBUIE sa ne injectam de 7 ori. S-a gandit Jupan Citu la tot!

      • Corect! Trebuie sa ne bagam cate 10 injecti ca daca raman vor fi considerate prejudiciu si intra Golum – Citu la parnaie.
        Save Citu!

  2. Da, datorita nivelului actual al „vaccinarii” nu are rost nici masca nici altceva ca se transmite oricum, oriunde :))))) Mr Jacota, de ce nu spui si mata adevarul? Zemurile genice denumite pompos „vaccin” nu imunizeaza, nu fereste de boala si nici de moarte ….. ii dai inainte cu „intelepciunea” ca vaccinurile au condus la asta ! Iesi si matale pe strase putin, ia pulsul lumii si macar acum in al 12-lea ceas prezinta si dumneata adevarul! Ai fost de la inceput un propagandist al zemurilor, sa nu ajungi ca ele: hulite si urate de toti.

  3. Ia uite aici o citare din OUG-ul lui Ciuca de azi 3 febr (alin.b). Vor introduce cert la locul de munca.
    ”4.La articolul 1 după alineatul (12 1 ), se introduce un nou alineat, alin. (12 2 ), cu
    următorul cuprins:„(12 2 ) Regulile de acceptare a certificatelor se stabilesc după cum urmează:
    a) pentru intrarea pe teritoriul României, prin Hotărâre a Comitetului
    Național pentru Situații de Urgență;
    b) pentru desfășurarea activităților pe teritoriul național, se stabilesc prin
    Hotărâre a Guvernului. ””

  4. Este un virus politic, nu biologic. Daca reusesc sa impuna si sa mentina restrictiile care le vor virusul poate sa dispara. Daca nu o sa re-apara. Certificatul trebuie mentinut cu orice pret, este un certificat de conformitate.
    Pandemia s-a terminat demult daca chiar a existat, dar in nici un caz situatia nu necesita masurile care s-au luat

    • Sa ne inchidem in case! Sa ne bagam sub pat! Dava-n P U L A mea de jeguri. O sa muriti in puscarie!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger