574 de morți Covid în 24 de ore. Și nimeni dintre cei aflați la conducerea țării, președinte, guvernanți, parlamentari, nu își asumă aceste crime. Vinovați sunt tot morții, că nu s-au vaccinat. Iar morții vaccinați, asta e, ghinion. Cum reușesc să producă atâția morți, este o întrebare care mă scoate din minți. Dar răspunsurile sunt mai mult decât evidente. Și nu e vina poporului, acuzat permanent de prostie, ci a celor care gestionează catastrofal epidemia.
Nelu Tătaru spunea, total neinspirat, că avem un glonț și că ar trebui să-l folosim. Ne-ar trebui mai multe gloanțe, domnule fost ministru! Cum de am ajuns aici, într-o situație fără ieșire? Într-o situație în care scapă cine poate. Un medic certa, recent, populația, că ia tratamentele care circulă pe internet, riscând, astfel, să-și piardă viața. Păi se descurcă și românii cum pot, dacă autoritățile i-au abandonat și, în afară de obsesia vaccinării, trâmbițată neîncetat, nu fac nimic. Am semnalat în câteva rânduri că spitalele nu mai au medicamente. De niciun fel. Nimic nu s-a schimbat. Cum era de așteptat, strigătele de ajutor către Europa s-au soldat doar cu promisiuni, căci nici tocilizumab și nici anticorpii monoclonali nu au ajuns.
În schimb, Ministerul Sănătății anunța triumfător că a distribuit remdesivir către spitale. Și ce să facă cu el? Că doar OMS-ul a spus că nu dă rezultate, da, OMS-ul ăla ai cărui reprezentanți au venit în România să vadă de ce nu se vaccinează oamenii și să ne dea sfaturi. Au dat drumul la favipiravir pentru tratament în ambulatoriu. Pe hârtie doar, pentru că în realitate nu cred să existe 1% din pacienții infectați cu Covid care să apuce să ia medicamentul în primele 3 zile. Poate nici favipiravirul nu dă rezultate în 100% din cazuri, dar rata de succes este destul de mare. În special pentru cei cu risc major de agravare a simptomelor. A ieșit Gigi Becali, de nenumărate ori, și a spus că el vindecă, în clinica lui, cu arbidol și cu ivermectină, și că vă dă și gratuit, numai să ajungă la oameni. Nici nu l-ați luat în seamă. Nu că ar fi descoperit el că vindecă. Întrebați statele europene care au permis vânzarea lor prin farmacii. Uitați-vă la India, care folosește masiv ivermectina, aia pe care o blamați voi pe la toate colțurile. Și o să vedeți că ăia, cu 1,3 miliarde populație, au mai puține cazuri ca România.
Lăsați medicii să vindece!
Au ajuns medicii din România să vindece pe ascuns bolnavii Covid, așa, ca niște infractori. Că nu mai îndrăznesc să mai zică nimic, de la episodul Flavia Groșan. Prescriu propriile scheme de tratament, mai mult sau mai puțin asemănătoare. Și funcționează, chiar funcționează. Și au ajuns bieții români să-i caute cu disperare pe acești medici și să încerce să obțină, cu eforturi supraomenești, o programare și o șansă la viață. Cum să mai avem încredere în medicina oficială și ”validată științific”, când, în loc să-i adunați la un loc pe acești medici și să încercați să faceți studii în spitale, să încercați să înțelegeți cum de tratamentele acelea funcționează, voi nu sunteți în stare să încropiți o schemă de tratament unitară. Lăsându-i pe oftalmologi, chirurgi, stomatologi, psihiatri sau pe dermatologi să trateze ei Covidul, după priceperea lor. Lăsați medicii de familie să prescrie favipiravir, măcar, dacă arbidol și ivermectină nu vreți. Ca să poată trata boala din pripă, nu atunci când e prea târziu și când bolnavii ajung să vă supraaglomereze morgile.
Ce vreți să spuneți, domnule Arafat?
”OMS a spus că cea mai importantă măsură e accelerarea campaniei de vaccinare. Tulpina nouă e favorizată de un număr mare de cazuri și de transmiterea virusului la scară mare. Există acest pericol să apară, în orice moment, o mutație care să ducă la apariția unei tulpini noi”, a declarat Raed Arafat. Adică de ce tocmai la noi să se nască tulpina, când până acum au fost doar variante ale virusului, că doar au fost și sunt alte țări cu număr de infectări mult mai mare? La ce să ne ducem cu gândul, domnule Arafat? Ați pregătit ceva pentru poporul român neascultător? Umblă vorba prin târg că s-a decis la România să fie pistă de încercare pentru ceea ce va urma. Să fie, deci, adevărat?