AcasăCORONAVIRUSOMS: Următoarea variantă de Covid-19 va fi mai contagioasă decât Omicron

OMS: Următoarea variantă de Covid-19 va fi mai contagioasă decât Omicron

OMS: Următoarea variantă de Covid-19 va fi mai contagioasă decât Omicron

Următoarea variantă de Covid-19 care va atrage atenția lumii va fi mai contagioasă decât Omicron, dar adevărata întrebare la care oamenii de știință trebuie să răspundă este dacă va fi sau nu mai mortală, au declarat marți oficialii Organizației Mondiale a Sănătății.

Aproximativ 21 de milioane de cazuri de Covid-19 au fost semnalate la OMS în ultima săptămână, stabilind un nou record global pentru cazurile săptămânale ale variantei Omicron, care se răspândește rapid, a declarat Maria Van Kerkhove, responsabilul tehnic al OMS pentru Covid-19.

Următoarea variantă, „mai adaptată”

În timp ce Omicron pare a fi mai puțin virulent decât tulpinile anterioare ale virusului, volumul mare de cazuri sufocă sistemele spitalicești din întreaga lume.

„Următoarea variantă de îngrijorare va fi mai adaptată și ceea ce înțelegem prin aceasta este că va fi mai transmisibilă, deoarece va trebui să depășească ceea ce circulă în prezent”, a spus Van Kerkhove. „Marea întrebare este dacă variantele viitoare vor fi sau nu mai mult sau mai puțin severe”.

Ea a avertizat împotriva acceptării teoriilor conform cărora virusul va continua să sufere mutații în tulpini mai puțin severe decât variantele anterioare, scrie CNBC.

„Nu există nici o garanție în acest sens și nu putem miza pe asta”, a spus ea, menționând că oamenii ar trebui să respecte măsurile de siguranță publică între timp. Mai mult decât atât, următoarea iterație a Covid-19  poate eluda și mai mult protecția vaccinurilor, făcând vaccinurile existente și mai puțin eficiente.

Un tipar sezonier?

Pfizer/BioNTech a început, marți, testarea unui vaccin anti-Covid-19 care țintește specific varianta Omicron, pe măsură ce crește îngrijorarea că vaccinurile actuale nu rezistă împotriva infecțiilor și a bolilor benigne  cauzate de tulpina descoperită cu puțin peste două luni în urmă.

Virusul va continua să evolueze înainte să se stabilească într-un tipar, a spus dr. Mike Ryan, directorul programelor de urgență al OMS. El a spus că se speră că va instala într-un nivel scăzut de transmitere, cu potențiale epidemii ocazionale. Ar putea deveni mai sezonier sau poate afecta doar grupurile vulnerabile, a spus el.

author avatar
Tudor Borcea
356 afisari

3 COMENTARII

  1. Înseamnă că ei deja le au inserieate și le da drumul unul după altul să vadă efectele altfel de unde știu ce va urma.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger