AcasăCORONAVIRUSOMS trimite o echipă în China pentru a afla originea coronavirusului care...

OMS trimite o echipă în China pentru a afla originea coronavirusului care a îmbolnăvit peste 12 milioane de oameni

covid

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a anunțat că va trimite o echipă de experți în China pentru a investiga originea noului coronavirus, responsabil pentru pandemie.

„Vom putea combate mai bine virusul când vom şti totul despre virus, inclusiv cum a apărut. Vom trimite o echipă săptămâna viitoare în China pentru a ne pregăti în acest sens şi sperăm să aflăm cum a început epidemia şi ce putem face în viitor pentru a ne pregăti”, a spus Tedros Adhanom Ghebreyesus, citat de cotidianul francez Le Figaro, potrivit Mediafax.

Reprezentanții OMS au transmis că experţii OMS, specialişti în biologie şi epidemiologie, vor colabora cu oameni de ştiinţă din China pentru a stabili sfera de acţiune şi parcursul investigaţiei. Aceștia au mai precizat că OMS nu va avea niciun rol în cadrul unui comitet independent de experţi, anunţat joi, care va analiza modul în care a fost gestionată la nivel mondial pandemia de COVID-19.

Epidemia de coronavirus a izbucnit în oraşul chinez Wuhan, la finalul anului trecut.

OMS, criticată că face comitete și comisii de evaluare

OMS, aspru criticată pentru reacţia sa iniţială la pandemia de COVID-19, anunţase joi că a înfiinţat un comitet independent de experţi, al cărui obiectiv este acela de a realiza „o evaluare onestă” a felului în care această organizaţie a gestionat criza sanitară şi care ar trebui să permită „prevenirea unor astfel de tragedii în viitor”.

Potrivit directorului OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, noul comitet independent va furniza un raport interimar la o întrunire anuală a miniştrilor Sănătăţii, ce va avea loc în noiembrie.

În special OMS a fost acuzată de Statele Unite că a fost extrem de îngăduitoare cu China, unde a apărut coronavirusul, și că a întârziat să declare o stare de urgență globală pentru sănătate.

Până în prezent, la nivel mondial sunt 12,3 milioane de cazuri de COVID-19 şi peste 555.000 decese, potrivit datelor centralizate de Universitatea Johns Hopkins din SUA.

author avatar
Andreea Vlad
83 afisari

1 COMENTARIU

  1. Deia va dat Donald free. Deia nu mai poate omenirea de unde vine corona. Important e cum omori corona.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger