AcasăCORONAVIRUSOMS seamănă panică, din nou! Anunţul ce bagă spaima chiar şi în...

OMS seamănă panică, din nou! Anunţul ce bagă spaima chiar şi în românii vaccinaţi

delta covid-19

Organizația Mondială a Sănătății atrage atenţia că nu este de glumit cu varianta Delta de Covid-19. Lucrurile sunt atât de serioase, încât specialiştii le-au transmis să poarte masca de protecţie chiar şi oamenilor vaccinaţi.

Ce trebuie să mai facă persoanele imunizate? Să păstreze distanța socială și să respecte măsurile de siguranță anti-Covid, deoarece varianta Delta, extrem de contagioasă, se răspândeşte rapid pe tot globul.

Vaccinul, fragil în faţa variantei Delta

Vaccinul singur nu va opri transmiterea. Oamenii trebuie să continue să folosească măştile în mod constant, să fie în spaţii ventilate, să păstreze igiena mâinilor, distanţarea fizică, să evite aglomeraţia.

Acest lucru continuă să fie extrem de important, chiar dacă sunteţi vaccinat, atunci când există o transmisie comunitară”, a spus Mariangela Simao, director adjunct al OMS pentru accesul la medicamente şi produse de sănătate.

OMS a precizat săptămâna trecută că Delta devine varianta dominantă a bolii la nivel mondial. Oficialii OMS au declarat că varianta, descoperită pentru prima dată în India, s-a răspândit în cel puţin 92 de ţări.

Valul 4 vine de la Delta?

Tulpina Delta, noua mutație indiană a coronavirusului, este pe cale să declanșeze valul 4 al pandemiei de Covid în lume. Această variantă de SARS-CoV-2, cea mai contagioasă de până acum, a apărut pentru prima oară în India, iar apoi s-a răspândit în Marea Britanie.

În România există deja o transmite comunitară în cel puțin trei regiuni din sudul țării. Cele mai multe cazuri de îmbolnăvire se înregistrează în județele Argeș, Ilfov și municipiul București.

Românii care nu s-au vaccinat împotriva COVID-19 sunt cei mai expuşi riscului, sunt de părere specialiștii. Tulpina indiană (Delta – B1.617.2) se răspândeşte rapid şi se află în transmitere comunitară în cel puţin trei zone din sudul ţării.

Cele mai multe infectări cu tulpina Delta – de două ori mai contagioasă decât cea din Wuhan – se înregistrează în municipiul Bucureşti şi în judeţele Argeş şi Ilfov.

author avatar
Andrei Ștefan
421 afisari

3 COMENTARII

  1. Daca ne spuneti si de unde isi iau specialistii salariul atunci ne facem o idee despre realitate.

  2. Pai o sa urmeze tot alfabetul grecesc….Si noi NU trebuie sa ne panicam.Tulpini apar si la alti virusi.Problema e de ce se doreste cu orice pret panica, izolarea, vaccinarea, mastile(care , in timp, vor reduce imunitatea naturala), reducerea activitatilor, somajul, cresterea preturilor si….criza financiara ?!
    Epidemii au mai fost si vor mai fi.Trebuie sa invatam sa traim cu ele.

  3. ba , asta de la oms ai stabilit pacientul zero sau care este originea ca vedem ca tulpinile le stiti si inca inspaimantatoare !!!!!!!!!!hai mars de slugi la big farma!!!!!!!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger