AcasăCORONAVIRUSOMS nu vine cu veşti prea bune. Când va începe, de fapt,...

OMS nu vine cu veşti prea bune. Când va începe, de fapt, vaccinarea pe scară largă împotriva noului coronavirus

vaccinare

O purtătoare de cuvânt a Organizației Mondiale a Sănătății a declarat, vineri, că OMS nu se așteaptă la vaccinări la scară largă împotriva COVID-19 mai devreme de jumătatea anului viitor, subliniind importanța verificării riguroase a eficacității și a siguranței vaccinurilor.

Niciunul dintre vaccinurile candidate în studiile clinice avansate nu a demonstrat până acum un „semnal clar” al eficacității de cel puțin 50%, solicitat de OMS, a spus Margaret Harris, potrivit Reuters.

Toate datele din studii trebuie să fie partajate și comparate, a spus Harris. „O mulțime de oameni au fost vaccinați și ceea ce nu știm este dacă vaccinul funcționează … în acest stadiu nu avem semnalul clar dacă a atins sau nu nivelul de eficacitate și siguranță”, a agăugat ea.

Purtătoarea de cuvânt a OMS a spus că această a treia fază trebuie să dureze mai mult, deoarece „trebuie să vedem ce protecţie reală asigură vaccinul şi trebuie, totdată, să vedem cât de sigur este acesta”, referindu-se la studiile clinice pentru vaccinuri.

Rusia va crea un al doilea vaccin împotriva Covid-19

Rusia are deja vaccinul anti-Covid-19 și se pregătește să-l producă pe al doilea – EpiVacCorona. Testarea în masă a vaccinului Sputnik V împotriva COVID-19 a început deja și va implica peste 40.000 de persoane. Campania de testare va fi supervizată de un organism de cercetare din străinătate. Experții occidentali păstrează rezerve față de vaccinul rusesc, însă Rusia dă asigurări că va publica date într-o revistă științifică.

Pe de altă parte, Centrul American pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (CDC) a cerut oficialilor din sectorul public al sănătății să fie pregătiți pentru distribuirea unui potențial vaccin anti-Covid, până cel târziu la sfârșitul lunii octombrie. Vizate vor fi grupurile cele mai expuse cum este cazul lucrătorilor din spitale. Accelerarea procesului de dezvoltare și distribuire a vaccinului este influențată de factori politici în condițiile în care, în plină campanie electorală pentru alegerile prezidențiale din 3 noiembrie, administrația Trump a alocat miliarde de dolari în acest scop.

Comisia Europeană cere acces echitabil la vaccinuri

COVAX – programul de acces echitabil la vaccinul COVID-19 – are acum 76 de țări membre. Proiectul coordonat de GAVI, Organzația Mondială a Sănătății (OMS) și Coaliția pentru Inovații în Pregătirea Epidemică (CEPI), a fost gândit pentru a descuraja guvernele naționale să acumuleze vaccinuri COVID-19 și pentru a da șansă la vaccinare prioritar persoanelor cu cel mai mare risc, în fiecare țară.

COVAX vizează procurarea și livrarea a 2 miliarde de doze de vaccinuri aprobate până la sfârșitul anului 2021. Și Comisia Europeană şi-a confirmat interesul de a participa la mecanismul COVAX, venind cu o contribuție de 400 de milioane de euro sub formă de garanții.

author avatar
Andreea Vlad
235 afisari

5 COMENTARII

    • sugi pulaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa dementule !…tu si arafatul o sugetiiiiiiiiiiiiiiiii din cotor!

  1. Ca se întârzie vaccinarea nu e veste prea buna? Ba e buna și ar fi și mai buna dacă nu ar veni. Faceti reclama la vaccinuri care mai degraba – nu toate – dauneaza, uneori extrem de grav, decât fac bine.

  2. Sa va vaccinati voi primi astia de la OMS ca multa grija mai aveti voi de toate tarile ! …luat-i si vaccinati-va voi desteptii de la OMS si vaccinatil si pe Bilache nebunul ca si el ne duce grija ca sa nu ne imbolnavim .

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger