Cauta

OMS: noua tulpină Covid, situație alarmantă în Europa

Organizația Mondială a Sănătății cere Europeisă facă mai multe” în fața „unei situații alarmante”, datorită circulației pe continent a noii variante mai contagioase a coronavirusului, detectată pentru prima dată în Regatul Unit.

„Trebuie să reducem infecțiile pentru a salva vieți și a ușura munca personalului medical. E ste important să generalizați purtarea măștilor, să limitați numărul de întruniri sociale, să respectați distanța fizică și spălarea mâinilor și să combinați aceste măsuri cu sisteme adecvate de screening și urmărire și izolarea pacienților”, a declarat  directorul european al OMS, Hans Kluge. Conform estimărilor organizației, noua tulpină „ar putea înlocui treptat altele care circulă în regiune, așa cum se vede în Marea Britanie și din ce în ce mai mult în Danemarca”. Douăzeci și două de țări din zona Europei, care include 53, inclusiv Rusia, au înregistrat acum cazuri legate de această nouă tulpină. Așa-numita variantă britanică („VOC 202012/01”) nu schimbă natura bolii: „Covid-19 nu este nici mai mult, nici mai puțin grav” și „copiii nu par a fi mai expuși” , a reamintit Kluge. Dar, din cauza transmisibilității sale crescute, varianta riscă să înrăutățească numărul de cazuri și să contribuie la saturarea sistemelor de sănătate. “Este o situație alarmantă, ceea ce înseamnă că, pentru o perioadă scurtă de timp, va trebui să facem mai mult decât am făcut și să intensificăm măsurile de sănătate publică și măsurile sociale pentru a ne asigura că ameliorăm curbele în creștere foarte bruscă în unele țări ”, a concluzionat în final directorul OMS Europa. Foarte afectată de pandemie, Europa a înregistrat peste 27,6 milioane de cazuri și 603.000 de decese, potrivit tabelului de monitorizare al Organizației. Experții cred că noua variant Covid a apărut fie la un pacient din Marea Britanie, fie a fost importată dintr-o țară cu o capacitate mai mică de a monitoriza mutațiile coronavirusului. O variantă similară, care a apărut în Africa de Sud, împărtășește unele dintre mutații, dar pare să nu aibă legătură cu varianta britanică.

Ultimele stiri

  • Pensiile vor fi recalculate altfel, de la 1 septembrie 2024. La ce trebuie să fie atenţi angajaţii
  • Alege ce citești
  • Mugur Isărescu, explicaţii uluitoare: de ce e bine că Guvernul se împrumută masiv pentru finanţarea deficitului
  • Un medic de la Institutul Oncologic, acuzat de ucidere din culpă! Ar fi uitat o compresă în abdomenul unei femei
  • Sică Mandolină l-a băgat în stabor pe Nicușor Dan
  • Erdogan se teme de Israel. Liderul turc a prevăzut ce s-ar întâmpla dacă Hamasul va fi învins
  • Pacientul Florin Piersic a trecut la nivelul următor. Cum a evoluat starea sănătăţii marelui actor
  • Ce a făcut Robert Fico, premierul Slovaciei, înainte de a fi împuşcat la Bratislava. Un martor a dezvăluit totul
  • Ucraina și Moldova pun presiune pe sistemul energetic românesc. Pierderi majore la Transelectrica
  • Tratatul de pace ce putea încheia războiul din Ucraina. Mai lipseau doar semnăturile lui Volodimir Zelenski şi Vladimir Putin. De ce nu s-au mai înţeles
  • Exit mobile version