AcasăCORONAVIRUSOMS lansează un nou avertisment terifiant pentru Europa! Se va întâmpla la...

OMS lansează un nou avertisment terifiant pentru Europa! Se va întâmpla la toamnă

Coronavirusul în Europa este o „tornadă cu coadă lungă”, a  avertizat, joi, un înalt oficial al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS). Dr. Hans Kluge a spus că numărul în creștere al  cazurilor în rândul tinerilor s-ar putea răspândi în rândul persoanelor în vârstă, mai vulnerabile – și poate provoca o creștere a deceselor.

Europa intră așadar într-un moment complicat odată cu începerea noului an școlar, spune expertul. Sălile de clasă nu au jucat un rol major în răspândirea coronavirusului, dar există dovezi că tinerii pot infecta alte persoane la adunările sociale. Persoanele în vârstă trebuie să se protejeze cu o vaccinare antigripală pe măsură ce se apropie de iarnă, un sezon cu o mortalitate mai mare, a declarat Kluge, directorul regional OMS pentru Europa, potrivit Euronews.

„Nimeni nu este invincibil”

Dr. Hans Kluge a declarat că persoanele mai tinere vor intra probabil în contact mai strâns cu persoanele în vârstă, pe măsură ce vremea se răcește în Europa, sporind perspectiva răspândirii celor mai vulnerabili. „Nu vrem să facem predicții inutile, dar aceasta este cu siguranță una dintre opțiuni – ca la un moment dat să existe mai multe spitalizări și o creștere a mortalității”, a spus el de la Copenhaga, sediul OMS Europa.

El a insistat că „nimeni nu este invincibil”, dar a făcut aluzie la faptul că majoritatea deceselor provocate de coronavirus sunt printre vârstnici. „S-ar putea ca cei mai tineri, într-adevăr, să nu moară neapărat în urma infectării”, a spus el.

Kluge a spus că 32 din 55 de state și teritorii din regiunea europeană a OMS au înregistrat o creștere a ratei de incidență de 14 zile cu peste 10%, susținând că există „cu siguranță o creștere generalizată în Europa”. El a sugerat, de asemenea, că autoritățile din domeniul sănătății și alți oficiali sunt mai bine poziționați și mai pregătiți decât în ​​februarie – când continentul înregistra un număr uriaș de cazuri.

Toamna va prezenta o situație complicată

El a spus că toamna va prezenta o „situație complicată” din cauza redeschiderii școlilor, a debutului sezonului gripei și a creșterii mortalității în rândul persoanelor în vârstă în lunile de iarnă în general.

Kluge a spus că dovezile actuale au arătat că „adunările școlare” nu au fost un „factor principal care contribuie la epidemie” și a arătat că există dovezi din ce în ce mai mari că tinerii și copiii joacă un rol important în transmiterea virusului, mai ales în adunările sociale decât în ​​școli.

author avatar
Andreea Vlad
198 afisari
Zenville

Ultimele știri

Programul Gabrielei Firea pentru Primăria Capitalei. Aeroport în sudul Bucureștiului și dezvoltarea/extinderea rețelei de metrou, printre promisiuni

Senatorul Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Generală a Bucureștiului și-a prezentat Programul de guvernare locală 2024 – 2028. Candidatul PSD își propune să...

Imagini incredibile cu rapperul american Sean Diddy când îşi bate iubita cu sălbăticie pe holurile unui hotel (VIDEO)

Cassie Ventura, fosta iubită a lui Sean Diddy, i-a intentat proces artistului și-l acuză, printre altele, de viol. O înregistrare video din 2016 îl...
proger