AcasăCORONAVIRUSOMS lansează un nou avertisment sumbru pentru Europa! Ce s-a mai întâmplat?

OMS lansează un nou avertisment sumbru pentru Europa! Ce s-a mai întâmplat?

omsOMS lansează un nou avertisment sumbru pentru Europa / foto: Hotnews

Europa are nevoie de „o accelerare serioasă” în lupta împotriva coronavirusului, a afirmat luni un înalt responsabil al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), precizând că lipsa capacităţii de depistare a contacţilor ar putea îndrepta boala şi mai mult într-o zonă întunecată.

În Europa, multe țări au raportat creșteri record a infectărilor cu Covid-19, în top aflându-se Franța, care a înregistrat mai mult de 50.000 de cazuri zilnice pentru prima dată duminică, în timp ce continentul a trecut pragul de 250.000 de decese.

Aproape jumătate din infectări, în Europa

Regiunea Europa, care la OMS include 46 de ţări, furnizează 46% din bilanţul global de infectări şi aproape o treime dintre decese, a indicat Mike Ryan, directorul Programului pentru urgenţe sanitare al OMS.

„În acest moment suntem mult în urma virusului în Europa, aşa încât a i-o lua înainte va necesita o accelerare serioasă în ceea ce facem”, a spus expertul într-o conferinţă de presă, potrivit Reuters.

Au scăzut ratele de mortalitate

Capacitatea spitalicească de a îngriji pacienţii internaţi cu COVID-19 a crescut în regiunea europeană, iar ratele de mortalitate sunt „foarte, foarte scăzute”, a mai spus Ryan, aducând un omagiu personalului medical şi sistemelor de sănătate.

„Dar vedem un număr mare de cazuri, observăm boala larg răspândită, vedem rate foarte, foarte înalte de pozitivare şi o lipsă tot mai mare de capacitate de a depistare eficace de orice formă a contacţilor, care îndrepta boala şi mai mult într-o zonă întunecată”, a mai afirmat responsabilul OMS.

Urmează un nou lockdown?

„Și multe ţări se confruntă acum cu spectrul închiderilor în săptămânile următoare. Nu este o situaţie în care, sunt sigur, vreo ţară din Europa sau din lume ar vrea să se afle”, a adăugat el.

Întrebată despre creşterea numărului de cazuri în Europa, Maria Van Kerkhove, directoarea tehnică a OMS pentru COVID-19, a răspuns: „Încă avem speranţa că ţările nu vor trebuie să intre în aceste aşa-numite lockdown-uri naţionale”.

author avatar
Andreea Vlad
281 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger