AcasăCORONAVIRUSOMS, avertisment sumbru! Toți trebuie să facem asta în 2021

OMS, avertisment sumbru! Toți trebuie să facem asta în 2021

Soumya SwaminathanOMS, avertisment sumbru! Toți trebuie să facem asta în 2021

Organizația Mondială a Sănătății, prin vocea dr. Soumya Swaminathan, avertizează că lumea nu trebuie să lase garde jos, chiar dacă a apărut vaccinul antiCovid-19. Swaminathan susține că nu se va ajunge la imunitate de masă faţă de noul coronavirus înainte de sfârşitul anului 2021.

Dar Swaminathan vine cu o veste bună. Ea spune că noua tulpină a Covid-19 care a apărut recent în Marea Britanie pare mai contagioasă, dar nu pare să crească severitatea clinică a bolii, adăugând că nu există „niciun motiv” să credem că vaccinurile actuale nu vor acoperi această nouă tulpină.

Soumya Swaminathan a transmis că oamenii trebuie să rămână vigilenţi în următoarele şase luni, potrivit CNBC. „Să abordăm începutul sfârșitului, putem vedea lumina de la capătul tunelului”, a spus miercuri dr. Soumya Swaminathan. „Cu toate acestea, mai trebuie să parcurgem un tunel, iar următoarele câteva luni vor fi foarte critice”.

Doar un grup restrâns de oameni va fi protejat după vaccinare

Swaminathan a spus că vaccinurile antiCovid vor proteja iniţial un grup foarte mic de persoane, care sunt cele mai vulnerabile şi cu cel mai mare risc, şi vor trece luni de zile înainte ca restul populaţiei să poată fi acoperit.

„Va dura până la sfârşitul anului 2021 până când vom începe să vedem un anumit nivel de imunitate a populaţiei în unele ţări”, a declarat experta OMS. „Trebuie să menţinem garda sus, trebuie să facem toate lucrurile pe care le ştim, reducând transmiterea şi riscurile ca oamenii să se îmbolnăvească”, ne-a avertizat ea.

Cazurile confirmate de Covid-19 au continuat să crească într-un ritm alarmant, infecțiile globale depășind 78 de milioane, potrivit datelor Johns Hopkins University.

Vaccinul produs de Pfizer/BioNTech a fost aprobat pentru utilizare de urgenţă în mai multe ţări, inclusiv în Marea Britanie, SUA şi Canada, în timp ce SUA au aprobat şi vaccinul dezvoltat de Moderna.

author avatar
Andreea Vlad