AcasăCORONAVIRUSOMS pregătește volumul „Apocalipsa Covid-20”! Eliminarea restricțiilor, o „rețetă a dezastrului”, zic...

OMS pregătește volumul „Apocalipsa Covid-20”! Eliminarea restricțiilor, o „rețetă a dezastrului”, zic șefii lui Rafila

OMS

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a îndemnat statele lumii să menţină restricţiile, directorul general Tedros Adhanom Ghebreyesus avertizând că o deschidere fără un control asupra noului coronavirus este o „reţetă a dezastrului”, relatează Reuters.

Șeful OMS a admis faptul că mulţi oameni s-au săturat de restricţii şi doresc să revină la normalitate, după opt luni de când lumea se confruntă cu pandemia de COVID-19. OMS a sprijinit pe deplin eforturile de redeschidere a economiilor și societăților, a spus el într-o conferință de presă, adăugând că „dorim să vedem copiii revenind la şcoală şi oamenii revenind la locurile de muncă, dar dorim de asemenea să vedem acest lucru făcându-se în siguranţă”.

„Nicio ţară nu poate pretinde că pandemia s-a terminat”, a precizat Tedros. „Realitatea este că virusul se răspândeşte cu uşurinţă. Deschiderea fără control este o reţetă a dezastrului”, atrage el atenţia.

Peste 25 de milioane de infectări cu coronavirus la nivel global

Peste 25 de milioane de persoane s-au infectat cu coronavirus în aproximativ șase luni. Cele mai afectate țări sunt SUA, Brazilia și India. Totodată, numărul celor care au murit din cauza complicațiilor Covid – 19 a ajuns la peste 848.000. În Europa, cea mai afectată țară rămâne Spania, cu peste 463.000 de cazuri de infectare. Marea Britanie are, însă, cele mai multe decese din Europa, respectiv 41.501.

România a depășit China la numărul bolnavilor de Covid-19. În timp ce în România numărul infectărilor a ajuns la 87.540, în țara asiatică de unde a pornit pandemia s-au înregistrat, în total, puțin peste 85.000 de cazuri.

author avatar
Andreea Vlad