AcasăCORONAVIRUSOMS a stabilit. Vaccinarea anti-Covid la persoanele de peste 60 de ani...

OMS a stabilit. Vaccinarea anti-Covid la persoanele de peste 60 de ani trebuie făcută din 6 în 6 luni

Vaccinarea continuă a vârstnicilor, prioritatea numărul unu a UE

Grupul consultativ strategic de experți în imunizare (SAGE) al OMS a recomandat ca vaccinarea anti-Covid la persoanele cu vârste de peste 60 de ani și la cele cu comorbidități să se facă din șase în șase luni. Autoritățile europene au cerut statelor membre să ia măsuri pentru creșterea ritmului de vaccinare, având în vedere interesul din ce în ce mai scăzut al populației.

Promovarea acceptării și adoptării vaccinării împotriva Covid-19 devine o provocare în contextul scăderii interesului populației pentru vaccinare și al percepției de „revenire la normalitate”, a transmis Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor (ECDC). Potrivit instituției UE, factorii care duc la scăderea absorbției trebuie identificați, chiar și în populațiile care anterior doreau să fie vaccinate.

”Viitoarele campanii de vaccinare pot lua în considerare dezvoltarea unei comunicări direcționate, concentrarea eforturilor pe atingerea grupurilor cu prioritate înaltă prin canale și mesageri de încredere și furnizarea de informații clare despre grupurile cărora li se recomandă vaccinarea, tipul de vaccinuri disponibile și momentul. De asemenea, oamenilor ar trebui să li se reamintească de ce este important să fie la curent cu vaccinarea (în special celor din grupurile de risc pentru forme severe de Covid-19. În plus, o simplificare a regimului de vaccinare împotriva Covid-19 ar contribui la o mai bună comunicare și ar putea îmbunătăți acoperirea vaccinală”, se arată într-un raport al ECDC. Grupurile prioritare sunt persoanele cu vârste de peste 60 de ani și cele cu comorbidități, care, conform Grupului consultativ strategic de experți în imunizare (SAGE) al OMS, ar trebui vaccinate din șase în șase luni. Utilizarea celui de-al doilea booster arată un model mai puțin evident și mai multă eterogenitate între țări. În general, fiecare doză de rapel ulterioară adăugată la campaniile de vaccinare arată o absorbție mai mică, a semnalat ECDC.

Imunitate hibridă?

Dovezile sugerează că imunitatea hibridă, adică vaccinarea după infectarea cu SARS-Cov-2, ar conferi o protecție puternică împotriva formelor grave de Covid-19, cu niveluri ridicate de protecție care poate dura peste 12 luni, arată ECDC. ”Cu toate acestea, este probabil ca imunitatea hibridă să nu se fi dezvoltat uniform între populații, bătrânii având cele mai scăzute rate. O campanie de vaccinare din toamna anului 2023, cu un scenariu optimist de absorbție ridicată a vaccinurilor în rândul persoanelor cu vârsta de 60 de ani și peste ca grup țintă, este de așteptat să prevină aproximativ 21-32% din totalul cumulat de spitalizări legate de Covid-19 de toate vârstele în UE/ Țările SEE până la 28 februarie 2024. Câștigurile suplimentare în prevenire sunt mai mari atunci când vizează persoanele cu vârsta de 60 de ani și peste, în loc de 80 de ani și peste”, mai precizează ECDC.

Vaccinare non-stop

Autoritățile europene consideră că, pentru a reduce impactul Covid-19, precum și spitalizările și mortalitatea aferente așteptate în 2023 (în special în sezonul de toamnă/iarnă), țările UE ar trebui să planifice o lansare continuă a vaccinurilor Covid-19. Astfel, eforturile de vaccinare ar trebui să se concentreze pe protejarea persoanelor adulte cu vârsta peste 60 de ani și a altor persoane vulnerabile, indiferent de vârstă (cum ar fi cele cu comorbidități subiacente și imunocompromise) în sezonul de toamnă/iarnă 2023, iar pentru a maximiza protecția individuală, ar trebui să se ia în considerare, de asemenea, oferirea vaccinării împotriva Covid-19 persoanelor cu vârsta peste 80 de ani și altor adulți vulnerabili, indiferent de vârstă, în primăvara anului 2023. Totodată, potrivit ECDC, țările ar trebui să ia în considerare necesitatea unor campanii combinate de vaccinare toamnă/iarnă împotriva Covid-19 și gripă, deoarece această abordare ar putea fi mai eficientă din punct de vedere administrativ, logistic și costuri.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.
3.693 afisari

62 COMENTARII

  1. Pái,de ce sa mai pláteasca pensiile la bietii oameni?
    Intepatii,si imediat inmormantati!
    OMS,se gandesti la sanatatea noastra!

    • OMS a zis clar: sa scadă mult spitalizările. Asta o sa fie, ca văd ca mai nou oamenii se dicton somn, sau din senin pe te miri unde. Nu mai aglomerează spitalele sau dacă da pe tru foarte puțin timp: mulți tineri și tinere la noi inclusiv fac cancer direct stadiu 4 metastazat, pleacă repede, își îngroapă in liniște lacrimile si visele. Mulți realizează si chiar spun de la ce li se trage. Foarte trist, dar ce putem face?
      Eu știam ca asta va veni, am avertizat cât am putut pe unde am putut, am fost numita in fel si chip. Asta e, dar chiar si așa, ca ma așteptăm, imi este foarte greu sa diger ce se întâmpla.
      Credeam ca o sa fie simplu ca doar ei au vrut si s-au bucurat ca au luat zerul magic. Dar nu este așa, nu imi este deloc ușor. Oscilez între durere pentru pierderile enorme si faza cu : asta au căutat, asta au avut, ei ne doreau înțepați cu forța foarte bine ca si-au găsit nasul. După iar ma cuprinde șocul ca ei chiar se duc, durerea.
      Pentru copiii, adolescenți si oameni vârstnici am simțit pentru toți durere si furie ca ei nu au putut alege singuri. Nici cei foarte tineri, sau cei speriați ca pierd locul de munca si le mor copiii de foame – nu este cazul celor înstăriți ci a celor pentru care fiecare zi este o lupta de supraviețuire.
      Când zic cu ce au căutat ma refer la bezmeticii aia care se lăudau se felicitau si țipau sa ne vax armata cu forța dar chiar si de ei mi se face multă mila uneori, cum spuneam cu ei am sentimente oscilante

  2. In loc de vax la fiecare 6 luni, mai bine una si buna, cu verde de Paris, direct in vena, vorba lu’ Kill Gates…

  3. OMS,fata de mortalitatea critica, cauzata de vaccinul lor, trebuie judecat pentru crime impotriva umanitatii. Cine de la OMS a decis aceasta. OMS nu exista. Exista numai niste dementi acolo, aserviti molustelor miliardare, care vor sa ucida batranii planetei si sa distruga umanitatea. Cine domnule este in saptele acestui OMS. Ca trebuie adus in fata Tribunalului International.

    • Gresit !
      OMS nu vrea, in mod expres, uciderea seniorilor ci A CIT MAI MULTI OAMENI .
      OMS NU TREBUIE DUS LA TRIBUNAL, CI LA GHILOTINA SAU LA GLONT !
      GATA CU FINETURILE SI CU ”INTELEPCIUNEA” DIN PARTEA NOASTRA , A CELOR AGRESATI !
      SA PUNEM MINA PE ARME SI SA NE APARAM VIATA !
      SINTEM IN LEGITIMA APARARE !!!
      ORI NOI, ORI EI SI SLUGILE LOR !

  4. Ăștia vor să radă tot ce mișcă cu vârsta mai mare de 60 de ani!. SĂ NU MAI DEA PENSII NIMĂNUI.

    CE-I DREPT, LA NOI ÎN ȚARĂ AR TREBUI SĂ ÎNCEAPĂ CU PENSIONARII SPECIALI!!! PRIMII CEI MILITAURIZAȚI!

    • @Barbu Gh. 2023-04-09 16:08 16:08:48
      Vineri a fost un protest impotriva pensiilor speciale in Piata Victoriei…..
      Intamplator am trecut pe acolo,erau 200 oameni care protestau…in rest…voie buna…barosaneala….jandarmi grasi si rumeni in obrajori….militieni care se luptau cu marea coruptie-arestau traficantele de flori de pasti ilegale si nefiscalizate…masini cat cuprinde…nu aveai unde sa arunci un ac….vorbeam cu Fratele….are doua solutii cu romulania….sa o surpe cu un cutremur….sau sa dea foc la banii falsi de pomana

      • Lumea se păstrează pentru lupta care conteaza – rezistenta. Așa cum a făcut mereu romanul: a zis ca ei și a făcut ca el.
        Ce proteste acum? Cine? Împotriva cui? Numai când forțele de ordine vor fi cu noi. Noi știm lecția revoluției: au murit tineri pentru ca puterea sa fie inhatata.
        Ce o sa scoată pensiile speciale? Nu. Au fost revolte pentru Colectiv și diverse și nu s-a schimbat nimic.
        Tinerii se revolta plecând din tara și atât. Nemaiavând copiii. De ce sa ii aducă pe lume aici sa aibă ce? Sa fie sclavii tuturor corupților? Ok suntem noi, dar se termina cu noi.
        Sa se spele pe cap sa vedem când o sa trebuiască sa stăpânească peste musulmani și asiatici – aceștia mai stau un poc după care o sa își ceara drepturile și in niciun caz nu o sa le dea lor pensiile speciale. Sau lucrează aici și o taie după la casele lor.
        Ai noștri nomenclaturiștii ei trebuie sa schimbe lucrurile pentru ca ei și urmașii lor au cel mai mult de pierdut. Noi ori plecam ori stam aici ca nu mai conteaza pentru noi: nu facem copiii!!!
        Nu facem copiii sa fie iobagi așa protestam

      • WANTED, Constantinescu!!!
        A fugit din spital.
        A intrerupt tratamentul.
        Recomandam sa-l evitati si anuntati balamucul cu ultima locatie.

  5. OMS A DEVENIT O ORGANIZATIE CRIMINALA ??.
    TRAIM SUB O DICTATURA A UNOR DEZAXATI ?.
    UNDE-I LIBERTATEA INDIVIDULUI ?.
    AU DEVENIT CEI DE VARTSA A 3 A PIATRA DE MOARA ?,II VRETI LICHIDATI DUPA CE AU SLUGARIT 35-40 DE ANI !.

    • cauta (bine) pe net si vezi ce a zis unul pe nume Jacques A t t a l i despre reducerea populimii, este exact ce se intampla acum.

  6. Cum era povestea despre societatea care si-a omorat batranii? Ca sa stim ce ne asteapta. Se zice ca fondurile de pensii sant falite, acum se pare ca au gasit solutia – serul magic pentru covid

  7. & Probabil că s-a observat că animalele care trăiesc în libertate sunt mai sănătoase decât cele din captivitate care sunt și vaccinate, până nu intervin oamenii să le afecteze habitatele naturale, ?

  8. acest oms seamana mult cu inchizitia sper ca zilele acestei organizatii sataniste sa se termine cit de curind

  9. Bai Tedros, bai komunistule afrikan imputit, nu vrei sa fii vaxxinat in cap cu ceva plumb de calitate superioara ? Ha ha ha 🙂 Bai Tedros, ejti prost ? !! Azi-maine, dictatorii astia din Occidentul ateu, nazist si kurkubeist pot face oricand un micut si frumos razboi nucklear cu dictatorii din Rusia si China, asa ca lasa propaganda nazista-globalista, unii sunt ocupati cu sansele de supravietuire pe care le vor avea odata cu ivirea noii lumi de tip Mad Max, acolo tu, bai negrule imputit si ratat, o sa rezisti cam fix 2-3 saptamani, maxim, asta dupa ce o sa iesi din acel bunkar, ca doar nu o sa poti sta acolo 10 ani, sa zicem !! Scapa numai care poate, bai omsenilor paraziti, dar dupa razboiul nuclear nu va vedem bine, asta ca sa stiti la ce sa va asteptati, o sa va placa la nebunie noua lume minunata 🙂

  10. Bai bulangiilor de la OMS, NU TREBUIE!!! VACCINAREA NU ESTE OBLIGATORIE SA TREBUIASCA!!! Fiecare face ce vrea DACA VREA SE VACCINEAZA DACA NU VREA NU SE VACCINEAZA!!!

  11. oms e un amarat de ong finantat de china si kill gates. planul oms este unul singur: DE PO PU LA RE

  12. Iar au inceput? Parca o lasasera mai moale. Sau o tin langa pana apare urmatoarea minciuna. Din 6 in 6 luni? Atat de multe vaxinuri au facut?

  13. Saizeciul din cartile lui Asimov…. D e p o p u l a t i o n A g e n d a 2 0 3 0

  14. „Vaccinarea anti-Covid la persoanele de peste 60 de ani trebuie făcută din 6 în 6 luni”
    Pai la ce sa mai dai pensie, cand din doua trei doze ii asiguri coliva si popa?
    Propun ca vaccinarea sa se faca zilnic, nu la sase luni, macar sa se stie o treaba ca lumea.

  15. sa tanistii ter oristi vor sa ii omoare pe pensionari ca satanistii sa nu le mai plateasca pensiile

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger