AcasăCORONAVIRUSOmicronul ”s-a tirat” din Africa de Sud. Încotro se îndreaptă?

Omicronul ”s-a tirat” din Africa de Sud. Încotro se îndreaptă?

Varianta Omicron, care urmează să facă ravagii în lume, fiind mai contagioasă decât orice închipuire, a dispărut subit din Africa de Sud, statul în care a fost depistată. De la un vârf de peste 37.000 de cazuri, s-a ajuns la puțin peste 8.000, cu un trend în scădere. Același fenomen s-a petrecut și în cazul Indiei, unde s-a născut varianta Delta și s-a evaporat la fel de repede cum a apărut.

Absurdul și penibilitatea guvernelor europene și ale mass-media nu mai au limite. Să dai vina pe Omicron, când abia au apărut câteva mii de cazuri pe un întreg continent, este absolut jenant. Mai mult, după ce cercetătorii sud-africani au vorbit despre această variantă, statul respectiv a fost efectiv blocat din toate părțile, pe modelul Indiei, care și acum, după aproape un an, este ținută în zona roșie fără nicio justificare. Pentru că India are, de multă vreme, cam 5.000 de cazuri pe zi, la o populație de 1,38 miliarde de oameni, ceea ce înseamnă cam 50 de cazuri în România sau chiar mai puțin.

”Ați auzit, probabil, știrea potrivit căreia în Africa de Sud, din cauza variantei Omicron, cazurile de coronavirus au crescut exponențial (de la 8.560 de infectări la 1 decembrie la 37.875 de infectări în 12 decembrie). Agențiile de presă au fost pline de vestea asta pe care au legat-o de expansiunea contagioasă a virusului Omicron, concluzia fiind că trebuie să ne vaccinăm urgent cu doza a treia. Din ziua de 13 decembrie agențiile de presă europene nu mai scot o vorbă despre evoluția pandemiei în Africa de Sud. Știrea breaking-news, care nu le mai place, e că, așa cum au crescut exponențial, infectările s-au și redus exponențial. Faptul că într-o săptămână, cazurile de COVID din țara mamă a virusului Omicron s-au redus de patru ori nu e o știre pe placul autorităților politice și sanitare ale Uniunii Europene”, afirmă Varujan Vosganian. Acesta mai arată și că nu se spune nimic despre faptul că Omicron a redus cazurile de spitalizare cu 91%, potrivit declarațiilor ministrului Sănătății din Africa de Sud.

Unde te duci tu, Omicron?

Plecat definitiv din Africa de Sud, Omicronul face furori prin Statele Unite și prin Marea Britanie, unde chiar se înregistrează o explozie a numărului de cazuri. Puțin probabil să fie cauzate de varianta Omicron, însă, pentru că această creștere s-a manifestat, aproape sincronizat, în toate țările europene paravaccinate. Țări în care circulă intens tot varianta Delta, care îi seceră pe cei protejați prin vaccinare. Dacă ar fi venit Omicronul probabil că era mai bine, având în vedere că acesta este considerat un vaccin natural prin prisma formelor asimptomatice și ușoare pe care le aduce. Dincolo de toate acestea, ciudat este că sistemul imunitar al vaccinaților dă rateuri, semn că ceva s-a întâmplat, iar doza a treia și a patra nu are cum să repare acest lucru, ci dimpotrivă. Mai nou, reprezentanții OMS susțin acum că Omicronul îi va infecta nu numai pe vaccinați, ci și pe cei trecuți prin boală și că anticorpii monoclonali, tratamentul care vindecă într-o proporție uriașă Covidul, ar putea să nu funcționeze.

România, protejată

Faptul că românii s-au vaccinat într-un procent de doar 39%, cel puțin pe hârtie, a permis virusului să circule intens, producând imunitatea naturală. După aproape doi ani, este puțin probabil să mai fi rămas un număr important de persoane care nu s-au întâlnit cu Covid. Așa cum spunea și prof. dr. Virgil Păunescu, imunitatea celulară, dată de celulele T, este singura care pune la pâmânt virusul. Chiar și experții OMS au recunoscut la începutul acestei săptămâni că, deși se observă o reducere a anticorpilor de neutralizare, aproape toate datele arată că celulele T rămân intacte și că asta este ceea ce avem nevoie cu adevărat. ”Există speranțe că celulele T, al doilea pilon al unui răspuns imun, pot preveni bolile severe atacând celulele umane infectate”, au spus experții OMS.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
1.412 afisari

3 COMENTARII

  1. Noua arma biologica s-a mutat in Occidentul ateu si decadent, acolo a fost programat sa faca adevarate furori, intre ageamii aia de userei nazisti fara cap si fara minte, sa speram ca isi fa face treaba asa cum trebuie, si ii va curata pe stricatii aia, as amacar un pic !! Multumim, bai Kill Bates, baga si urmatoarea varianta a virusului chinezesc, acum cat inca se poate, ca vezi ca si drogatii aia incep sa se trezeasca la realitate, si din martie cel tarziu o sa vina dupa voi, o sa va cam scurteze din kapatinile voastre de elitisti ipocriti de tot kakatul !! Ha ha ha 🙂 Bai, acolo in Occident, acum e sfarsitul lumii pentru multi, numai ca acest lucru nu apare in media de stat nazista imputita !! Asa ca, aia e, scapa numai cei care au grija de ei, si nu se baga ca idiotii utili in multime, si isi vad de viata lor, si nu asculta de toate lozincile naziste de la tembelizor !!

  2. Se indreapta acolo unde are nevoie cel/cei care au creat-o, pentru atingerea scopului. Faceti un concurs: care va fi denumirea si tara de origine a urmatoarei gaselnite, pardon, variante.

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri