AcasăCORONAVIRUSOmicron îngrozește Europa! Tot mai multe țări restrâng intervalul pentru booster la...

Omicron îngrozește Europa! Tot mai multe țări restrâng intervalul pentru booster la trei luni

omicronOmicron îngrozește Europa! Tot mai multe țări restrâng intervalul pentru booster la trei luni

Premierul francez Jean Castex a anunţat luni că numărul de persoane la reuniuni publice în interior va fi limitat la 2.000, iar în exterior la 5.000.

Această măsură se va aplica de luni, 3 ianuarie, şi pe o perioadă de trei săptămâni, a spus şeful guvernului. De asemenea, guvernul restrânge intervalul pentru booster la trei luni de la patru, potrivit Agerpres.

Și Israelul a anunțat că doza booster va fi administrată la trei luni după efectuarea schemei complete de vaccinare. Se scurtează astfel durata de la cinci la trei luni. Noul interval este valabil pentru vaccinurile Pfizer, Moderna și Astra Zeneca.

Importanța dozei 3 in vaccinarea anti COVID-19

Și Italia a anunțat luni că administrarea dozei booster se va face la patru luni de la efectuarea schemei complete de vaccinare antiCOVID-19.

Studiile au arătat că la 3 luni după completarea primului ciclu de vaccinare (cu două doze), vaccinul Astra Zeneca are o eficiență de 65% a protecției împotriva bolii simptomatice, care scade până la 45% la 6 luni de la doza a doua.

Rezultate mai încurajatoare au demonstrat că vaccinul Pfizer asigură o protecție încă ridicată de 90% împotriva bolii simptomatice la 3 luni de la inocularea cu doza a doua, dar aceasta ajunge la 65% la 6 luni de la doza a doua.

author avatar
Andreea Vlad
329 afisari

1 COMENTARIU

  1. Nu „îngrozește” nimic.
    Faițăr și companiile celelalte accelerează știind că dozele lor vor deveni și mai inutile decât sunt!

    Iar vesticii reduși mintal de la atâta bine pun botul. EI NICI NU REALIZEAZĂ CE-I AȘTEAPTĂ: migranți, boli, sărăcie, penurie de alimente, fenomene climatice catastrofale din ce în ce mai dese…

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger