AcasăCORONAVIRUSOficial. Germania va suporta costurile tratamentelor pentru efectele adverse ale vaccinului Covid

Oficial. Germania va suporta costurile tratamentelor pentru efectele adverse ale vaccinului Covid

Germania a acceptat să plătească tratamentele persoanelor afectate de vaccinul Covid, anunțând un program național în acest sens. Este exact propunerea pe care medicul român Oana Secară a făcut-o autorităților din țara noastră, aceasta, cerând, în plus, și un program de analize complexe ale vaccinaților care deja suferă de diverse afecțiuni, și nu numai. Germania se confruntă acum cu un val uriaș de nemulțumiri ale victimelor vaccinului, care întâmpină dificultăți la obținerea despăgubirilor.

Propunerea medicului român Oana Secară, de a supune unui screening și de a oferi tratamente printr-un program național persoanelor afectate de vaccinul anti-Covid, a fost adoptată de Germania, în primă fază. Ministrul federal al Sănătății, Karl Lauterbach, a promis ajutor pentru persoanele cu leziuni pe termen lung din cauza vaccinării anti-Covid. Într-o emisiune la postul tv ZDF, acesta a anunțat că va pune la punct un program cu ministerul în care vor fi examinate consecințele post-vaccinare și daunele vaccinării, îmbunătățind îngrijirea celor afectați.

”Acesta este un program pe care vreau să-l lansez cât mai curând posibil. Sunt într-un fel în negocierile bugetare pentru acești bani. Programul include conectarea în rețea a experților în acest domeniu, astfel încât probabilitatea unei terapii bune să crească”, a declarat ministrul federal al Sănătății din Germania, Karl Lauterbach. Oficialul german a mai precizat că daunele provocate de vaccinare și consecințele pe termen lung trebuie recunoscute mai repede, arătând, totodată, că efectele adverse ar fi foarte rare, potrivit datelor Institutului Paul Ehrlich (PEI) și ale autorității europene.

”Mai puțin de una din 10.000 de vaccinări duce la astfel de daune. Deoarece tabloul clinic devine din ce în ce mai clar, trebuie să fie posibil să fie identificați și ajutați mai rapid cei afectați în viitor. Pe baza contractelor UE cu producătorii de vaccinuri, statul este răspunzător pentru daunele aduse vaccinului. Ar fi important dacă ar participa și companiile producătoare, pentru că profiturile au fost exorbitante”, a mai afirmat ministrul german al Sănătății, Karl Lauterbach.

Acuzat că a minimalizat efectele adverse

În emisiunea de la postul tv german ZDF, moderatorul i-a amintit ministrului Sănătății Karl Lauterbach că a afirmat în repetate rânduri că vaccinul Covid nu ar avea efecte adverse, dând impresia că tema efectelor adverse nu este, de fapt, o temă.

”În primul rând, aceste destine sunt absolut tulburătoare și fiecare destin în parte este unul prea mult, iar sincer spus, îmi pare foarte rău pentru acești oameni. Sunt afecțiuni extrem de severe, unele vor fi permanente, de aceea este foarte dificil. Dar, într-adevăr, avem în ambele părți probleme, pentru că medicamente pentru un tratament nu avem încă, la acestea se cercetează intensiv, iar cererile de aprovizionare sunt foarte limitate. Din acest punct de vedere, înțeleg oamenii care se plâng”, a răspuns ministrul german al Sănătății. Din aceeași emisiune aflăm faptul că cetățenii germani care au suferit în urma efectelor adverse ale vaccinului anti-Covid se luptă cu autoritățile de un an, fiind respinși în mod repetat. ”Dvs vorbiți ca și cum totul ar fi reglementat, dar dacă vorbim cu acei oameni afectați aflăm contrariul. Un an de luptă, respingeri repetate, în multe locuri nu sunt crezuți, câteodată nu primesc nici măcar răspuns, apoi aleargă de colo-colo până la recunoașterea ca daună de vaccin pentru o sumă mică de bani. Nu se poate ca asta să fie tot ce statul poate oferi acestor oameni”, i-a replicat moderatorul emisiunii de la ZDF.

În România nu se mișcă nimic

Românii care au avut de suferit în urma infectării cu serul anti-Covid au fost și sunt nevoiți să suporte singuri costurile exorbitante ale tratamentelor, iar medicii refuză să-și asume oficial vreo legătură a afecțiunilor cu vaccinul. Mai mult, Guvernul României nu intenționează în niciun fel să despăgubească victimele vaccinului anti-Covid, nici măcar cu sume modice. Și asta pentru că plata unor daune ar însemna, implicit, și recunoașterea că vaccinul ”eficient și sigur” a fost doar o manipulare criminală, care, din nefericire, s-a făcut la nivel global.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.
1.760 afisari

13 COMENTARII

  1. Sa plateasca toti care au dat asigurari si indemnuri medicale! Exerciarea profesiei medicale fara drept! Sa plateasca inclusiv prin munca in folosul comunitatii = sa faca toaleta celor nedeplasabili din centre paleative/spitale ! Toti!

  2. La noi sa plateasca toti ”guvernantii”, aia din Comitetul lui Arafat, ”Specialistii” care nu se stie nici acum cine erau, toate radio ,tv,presa scrisa care au luat bani sa indemne la ”vaccinare”, influiencerii gen Jurma si desigur Citu, Arafat, Gheorghita, Johanis , grasul de prim ministru, etc

  3. pana la urma cineva trebuie sa raspunda ..si la noi ..sa vedem pe cine …pica.. durerea mare e ca la anul vin alegerile….

    • Nu va raspunde nimeni. Cine a raspuns ptr mortii revolutiei sau ce ka kat a fost atunci? 2-3 soldati! Cine a raspuns ptr disparitia flotei? Nimeni. Cine a raspuns ptr distrugerea industriei ? Nimeni.

  4. Program national de tratamente pentru victimele vaccinurior ??? Sa-si plateasca in plm singuri, ce aroganti erau acum un an, aveam un vecin facea planul „ce ar trebui sa facem cu cei nevaccinati” in gura mare in fata casei de parca-l intrebase cineva ….prost ca ma-sa , nu tata prostia se plateste dar din bugetul statului

    • Sa transforme grajdurile de la CAP-euri in centre de ingrijire paleativa ptr tantalaii intepati. Sa puna in loc de geamuri plastic alb iar pe jos linoleu si nazistii intepati sa aprecieze ca nu-i aruncam pe camp in corturi cum voiau ei sa ne faca noua.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger