AcasăCORONAVIRUSOficial american din domeniul sănătății: a treia doză de vaccin antiCOVID, riscuri...

Oficial american din domeniul sănătății: a treia doză de vaccin antiCOVID, riscuri uriașe pentru sănătate

vaccinareOficial american din domeniul sănătății: a treia doză de vaccin antiCOVID, riscuri uriașe pentru sănătate

Pfizer intenţionează să ceară autorizarea pentru a treia doză de vaccin. Dar administrarea acesteia ar putea provoca efecte secundare grave, avertizează un oficial american din domeniul sănătății.

Compania Pfizer vrea să obţină în următoarea lună aprobarea FDA pentru a treia doză a vacinului său anti-Covid, pe baza dovezilor existenţei unui risc mai mare de reinfectare după 6 luni de la inoculare şi a răspândirii tot mai mari a variantei Delta a coronavirusului.

Statele Unite evaluează necesitatea unei a treia doze de vaccin pentru Covid-19 în rândul persoanelor vaccinate, dar au nevoie de mai multe date pentru a şti dacă dozele suplimentarre ar putea mări riscurile producerii unor efecte secundare grave, a declarat marţi Jay Butler, director adjunct al CDC (Centrul SUA pentru Prevenirea și Controlul Bolilor), citat de Reuters.

Mai multe efecte secundare după a treia doză

Oficialul a spus că a doua doză de vaccin pentru Covid-19 a fost asociată cu un număr mai mare de efecte secundare, sugerând că o a treia doză ar putea veni cu un risc şi mai mare, informează News.ro.

”Suntem foarte interesaţi să ştim dacă o a treia doză poate fi asociată sau nu cu un risc mai mare de reacţii adverse, mai ales în cazul celor grave, deşi rare”, a spus oficialul american.

Guvernul Statelor Unite nu a luat o decizie dacă să administreze doze suplimentare de vaccinuri, dar consideră că ar putea fi nevoie de ele în cazul persoanelor vârstnice sau altor grupuri în pericol să facă forme grave de Covid-19, a precizat Butler.

author avatar
Andreea Vlad
471 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger