AcasăCORONAVIRUSOamenii de știință strâng rândurile. Încep ofensiva împotriva pandemiei politice

Oamenii de știință strâng rândurile. Încep ofensiva împotriva pandemiei politice

Pentru că s-a ajuns prea departe cu ruptura dintre deciziile politice și adevărurile medicale, oamenii de știință au început să se organizeze, pregătind o ofensivă împotriva măsurilor aberante luate în pandemie. Concluzia acestora este că știința a fost suprimată pentru câștiguri politice și financiare și că virusul Covid-19 a declanșat corupția de stat la scară largă.

Reputatul profesor doctor Leon Zăgrean, șeful Catedrei de Fiziologie și Neuroștiințe din cadrul UMF Carol Davila din București, a arătat că o serie de instituții și oameni de știință, care sunt mai puțin dependenți de criteriul financiar, de criteriul politic sau al puterii, sunt deja organizați în tot felul de asociații, inclusiv specialiști în domeniul juridic, și că vor să ia măsuri cu privire la o serie de aspecte care s-au desfășurat sub imperiul fricii în această pandemie.

”Tot mai mult lumea științifică instituțională se separă de majoritatea populației. Este o ruptură care, după părerea mea, este direct proporțională cu gradul de cunoaștere și de profunzime în domeniul medical, și nu numai. Lumea actuală este condusă în general prin decizii politice și o altă ruptură care se realizează în zilele noastre este între sistemele de decizie și oamenii de știință. Tot mai mult oamenii de știință sunt într-o anumită măsură neglijați și atunci criteriile după care se elaborează aceste decizii nu sunt întotdeauna convergente cu realitatea în care trăim”, a declarat prof.dr. Leon Zăgrean, la conferința pe problemele pandemiei organizată de Academia de Științe Medicale. În cartea ”Acest virus care ne smintește”, scriitorul și filosoful contemporan Bernard-Henri Levy scria că nu pandemia l-a uluit, pentru că dezastre de felul acesta au existat dintotdeauna, de la gripa spaniolă, cu 50 de milioane de morți, până la gripa asiatică, cu două milioane de morți. ”Cel mai uluitor a fost modul foarte ciudat în care s-a acționat în această criză, pentru că nu doar epidemia de Covid s-a abătut asupra lumii, ci epidemia de frică”, nota Bernard-Henri Levy.

Corupție la nivel înalt

Un articol publicat în prestigioasa revistă medicală The Lancet sublinia că există o serie de argumente care susțin că această pandemie, dacă nu a fost provocată, a fost cel puțin așteptată și se profită de acest lucru pentru motive care depășesc interesul pentru sănătatea societății. Într-o lume polarizată, între neîncredere și tensiuni comerciale, răspândirea bolii Covid-19, atât în interiorul națiunilor, cât și la nivel internațional, este ajutată și ațâțată de dezinformări care înconjoară planeta în microsecunde, se arăta în articol. ”Știința este suprimată pentru câștiguri politice și financiare. Covid-19 a declanșat corupția de stat la scară largă și este dăunătoare sănătății publice. Politicienii și industria sunt responsabili de această delapidare oportunistă. Agențiile guvernamentale au, într-adevăr, interesul superior al oamenilor atunci când iau decizii sau servesc alte interese, care caută să beneficieze de ființele umane? Multe întrebări, gânduri și idei, care odinioară erau considerate ca o teorie a conspirației, încep acum să fie luate în serios. Punerea acestor întrebări nu mai este un tabu, ci mai degrabă o necesitate și totul se întâmplă pentru că, din nou, conștiința umană se schimbă”, a scris în 2020 Kamram Abassi, în British Medical Journal.

Masca, o unealtă pentru inducerea fricii

Unul dintre instrumentele importante utilizate pentru inducerea fricii este masca de protecție, care s-a dovedit a fi inutilă din punct de vedere medical, susține prof.dr. Leon Zăgrean. ”Detectarea schimbărilor de expresii emoționale este crucială pentru comunicarea interumană. Unul din dezavantajele mari ale purtării obligatorii de mască în mod cert este diminuarea posibilității de comunicare”, a afirmat prof.dr. Leon Zăgrean.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.
30.501 afisari

47 COMENTARII

  1. Tacerea si obedienta medicilor pt a obtine castiguri banesti fabuloase ne-au adus in aceasta situatie.
    Respectul nostru pt acei foarte putini medici care nu si-au incalcat juramantul depus, au salvat vietile pacientilor chiar incalcand protocoalele medicale criminale si au spus/scris Adevarul despre plandemie. RESPECT!
    Pentru acei medici care au aplicat orbeste protocoalele medicale criminale sau au promovat minciunile guvernelor/politicienilor: SA VA FIE RUSINE, NEMERNICILOR!!!

  2. Felicitări Claudia Marcu pt acest articol! Respect pt munca pe care o depui mereu de a ne informa corect!

  3. Am respectat mereu acei medici care profesează cu inima. Se văd după licărirea din ochi. Cu dezamăgire spun, că şi fără pandemia aceasta, erau tot mai rari. Dar încă sunt. Din păcate această aşa zisă pandemie a scos tot ce era mai urât din oamenii urâți. De aici şi ororile şi minciunile şi tot. Este o pată imensă pe haina medicinei, aidoma jandarmeriei române care a făcut ce a făcut la 10 august. Poate dosarele se deschid, închid, clasează…dar dezgustul față de haina aceasta rămâne o viață de om. Oamenilor le va fi tot mai greu să privească un medic cu respect sau încredere sau pur şi simplu să îl caute când are nevoie. Medicii ne-au trădat prin acceptul lor tacit, vorbind la modul general, căci din păcate aceştia sunt mulți şi cu cât va dura mai mult până vor înțelege că ei deservesc oamenii şi nu sistemul, cu atât prăpastia dintre oameni şi medicină va fi mai mare…
    Nu m-ar mira ca anii ce vor veni să găsească multe cadre medicale care vor trebui să se reprofileze. Pandemia reală sau nu, va trece…dar rănile oamenilor din suflet…NU.
    Cu siguranță oamenii vor mai avea nevoie de medic, dar tot oamenii aleg din ce în ce mai mult şi unde se duc, la cine.
    Poate că astăzi banii primiți în plus vă vor aduce zâmbetul, dar mâine să nu vă mirați dacă oamenii îşi vor selecta tot mai bine doctorii.

    • Foarte bine spus…dar știți și Biblia spune despre aceste vremuri precum, halatele albe își vor vinde sufletele și vor vinde suflete pentru arginți, eu nu știu cum pot dormi aceste ființe noaptea zău?!

    • Excelent punctat ! Sunt f.puțini care merită să li se spună ,, domn doctor”, și care mai au ceva uman în suflet !
      Banul este adevăratul scop !

    • Mai mult decât atât. Banii pe care și i au însușit aducând cu buna știința durere,, suferință, bucurandu se ca si au mai luat o mașină ori un apartament, o casa ,ceva, mai târziu, cândva în viata vor trebui plătite. Nu cu bani nu cu valori. Ci exact cu suferință. Vor simți ce au făcut ei pe alții sa simtă. Sau mai rău din păcate, vor plăti dacă nu ei ,copii lor. Vor plăti crunt. Ce păcat nu i asa??? .Sa faci rau cu buna știința când ai fi putut face bine . Este o lege universala, legea reciprocității care spune exact asa. Ce emiti,aia primești.

  4. ” Pandemia ” este o facatura. Nici macar epidemie nu e (nu a fost). Ca sa fie pandemie trebuie sa existe victime reale, nu scoase din burtile puturoase ale unor jeguri vrednice de GLONȚ. Ce pandemie e aia cu rata de recuperare de 99.7 % dintre aia mai mult sau mai putin asa-zisi infectati? Hai sictir, treziti-va dracului odata.

  5. Nu medicii sunt de vina, prostovanilor! Voi insiva sunteti de vina. Ati vrut „neamt”, il aveti. I-ati mai dat parlamentul lui si guvernul lui. Acum rabdati-i toanele si taceti.

  6. @ Ana G.,
    Ati iesit in strada pt Arafat cand a vrut Basescu sa-l schimbe. El v-a dat pandemie. Iubiti-l!

  7. Stați cuminți că,și doctorita asta minune a-și alege clienți după profit pt că știu cine ea scris și întreb de tratament și la blocat după ce ea verificat profilul și nici măcar buna ziua nu ea zis omului

  8. Ce să comentez ?
    Rămâne scris aici.
    Ne ati lăsat fără cuvinte. Nici pe timpul lui Hitler nu se vaccina forțat poporul.
    In ce țară trăim?
    Numai suntem un exemplu pt nimeni.
    A-ți făcut juramantul
    Hipocrate
    Unde este demnitatea?
    Unde este discernămîntul?
    Unde sunt promisiunile că veți gi credincioșii semenilor, pacientilor?!!!

    • Ei stați liniștit că acești doctori vânzători de suflete vor plăti înmiit pentru tot răul făcut, poate nu azi poate nici măine dar vor plăti, Dumnezeu nu doarme, iar pentru cei ce nu cred în Dumnezeu, karma și universul le va da exact ce-au dat și ei!

  9. Daca de la inceput se spunea un NU vaccinarii acum elitele care platesc papusarii corupti din fruntea marilor guverne ale lumii ramaneau fara cobai,asa ca unii parca au asteptat masca..ma uit cu uimire la toti idiotii care o poarta acum cand este liber pe strada sa respiri.Deci imbecilitatea unora a costat scump libertatea multora.

  10. Medicii și spitalele au ajuns în ochii oamenilor ciuma. De abia majoritatea nu mai vor sa audă de acestea chiar dacă se îmbolnăvesc. Se încearcă tratamente alternative acasă.

  11. De ce atit de mult timp nu s-au mobilizat: mediciii, cercetatorii de laboratoare, avocatii, procurorii, judecatorii, sa le fie rusine si sa le fie pe constiinta toti mortii care i-au fii putut salva.

  12. Excelent articol! Da, e momentul să ne ridicăm în picioare și să ne luăm viața înapoi din ghearele acestor ticăloși. Este incredibil cum o minoritate de rea credință a reușit să terorizeze o întreagă planetă. Este că în vremea nazismului! A sosit momentul să ne organizăm și să întoarcem scorul acestui meci!

    • Când oare când majoritatea se vor vaccina și vor mai pieri din ei din aceasta lume pune-ți piciorul în prag punem mâna pe topoare și hai în strada sa ne luam viata și libertatea înapoi, nu doar cu jumate de guă hai și ne dârdâie chiloții în fund ori noi ori ei , suntem conștienți ca mai devreme s-au mai târziu ne va distruge prin injectarea în alimentație , pământurile ne erau de folos fiecare om semăna munce planta trăia după cum muncea fiecare în parte acum pământurile și oguarele sunt ale hoților ale infractorilor a străinilor noi Români nu mai avem nimic decât calea străinătății dadem bir cu fugiții din propria Țară ca să vină alți străini noua nu ne stătea bine pe pamânturile noastre , asa ca omeni buni ori ieșim sa luam ce este al nostru ori unul în stânga și celalalt în dreapta și privim ca niște Lași nu vin alții și ne ia Țară. Ne-au luat aurul ne i-au pădurile, pamânturile Tăra, noi suntem vânduți ca oameni prin străinătate ce rămâne de făcut stam cu mana in sân privind indiferență ca ne va omorâ unul câte unul

  13. Lumea ar fi infinit mai buna fara voi astia care comentati aici. Inclusiv asa zisii profesori de mai sus…si de aia care au scris articolul.
    Asa tampenii si fake news …

  14. Când oare când majoritatea se vor vaccina și vor mai pieri din ei din aceasta lume pune-ți piciorul în prag punem mâna pe topoare și hai în strada sa ne luam viata și libertatea înapoi, nu doar cu jumate de guă hai și ne dârdâie chiloții în fund ori noi ori ei , suntem conștienți ca mai devreme s-au mai târziu ne va distruge prin injectarea în alimentație , pământurile ne erau de folos fiecare om semăna munce planta trăia după cum muncea fiecare în parte acum pământurile și oguarele sunt ale hoților ale infractorilor a străinilor noi Români nu mai avem nimic decât calea străinătății dadem bir cu fugiții din propria Țară ca să vină alți străini noua nu ne stătea bine pe pamânturile noastre , asa ca omeni buni ori ieșim sa luam ce este al nostru ori unul în stânga și celalalt în dreapta și privim ca niște Lași nu vin alții și ne ia Țară. Ne-au luat aurul ne i-au pădurile, pamânturile Tăra, noi suntem vânduți ca oameni prin străinătate ce rămâne de făcut stam cu mana in sân privind indiferență ca ne va omorâ unul câte unul avem copii mici trebuie sa ne gândim la viitorul lor nu la noi și fuga noastră lasă pământurile parlamentarilor nu sunt cumpărate cu bani din munca lor deci fapte ilicite deci vom lua tot înapoi și le vom împarți cum dădeam Nicolae Ceaușescu pământ pentru familii și copii Pământurile parlamentarilor sunt pământurile copiilor noștri , Oameni buni treziți-vă din setările acestor Oameni chiad dacă câștigați uni dintre voi mulți bani este doar o iluzie banul sa va tina mintea ocupata ca tot ce aveți tot la ei ajung deschideți ochii și haideți sa facem la un fel

  15. Onorabil domnul profesor

    Dar majoritatea medicilor au inghițit 2 ani șpaga guvernamentală.

    Cine ar opri starea de alertă sau s-ar agita să fie onest când guvernul le-a dublat salariile in starea de alertă?

    tac toti si pun banul la ciorap. partea bună e că inflația și explozia preturilor ii afectează și pe ei , măcar să nu se bucure de „economii”

  16. jegurile vor profita si de hartie igienica si de o carpa pe botul omenirii. Vor moarte, frica, bani, supunere. DORMITI cu totii????

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger