AcasăCORONAVIRUSOamenii de ştiinţă au studiat urmările pe termen lung ale infectării cu...

Oamenii de ştiinţă au studiat urmările pe termen lung ale infectării cu Covid-19, iar rezultatul e ŞOC: creierul, afectat!

covidOamenii de ştiinţă au studiat urmările pe termen lung ale infectării cu Covid-19, iar rezultatul e ŞOC: creierul, afectat!

Cine credea că a scăpat de Covid-19 odată ce s-a vindecat de această boală, dacă s-a infectat, atunci se înşeală. Oamenii de ştiinţă au venit cu argumente. Ei au studiat efectele acestui „Long Covid”, iar rezultatele sunt mai mult decât îngrijorătoare.

Cele mai periculoase sechele: aşa-numita ceaţă pe creier, care duce la pierderi de memorie şi lipsa concentrării, a fost observată la mai mulţi pacienţi studiaţi de o echipă de medici din New York.

Pacienţii trebuie să apeleze la psihologi

Primele semne apar încă din prima perioadă de evoluție a bolii și sunt legate de cogniție. Oamenii uită, vorbesc foarte multe lucruri pe care nu le-ar vorbi de altfel.

Apare, în general, la persoanele peste 60 de ani și ar trebui o colaborare între specialiștii noștri, între neurologi, psihiatrii, urgentiști și cei care tratează COVID-19.

Probabil, una dintre cauze este acea izolare care, chiar și în spital, o are pacientul și în care socializarea lui, comunicarea lui este foarte redusă. Poate psihologii ar trebui să se ocupe de acești pacienți.

Această tulburare apare și la tineri, dar este mult mai puțin frecventă decât la persoanele de peste 60 de ani. Da, este cazul de vitamine, este cazul de trofice cerebrale și de un suport psihologic serios”, a declarat la Antena 3 Emil Bunda, directorul medical al Spitalului Județean Reșița.

În valul 4, mulţi se reinfectează

Pe măsură ce cazurile de COVID-19 se înmulțesc în valul patru al pandemiei, tot mai mulți oameni raportează că s-au infectat cu SARS-CoV-2 pentru a doua sau chiar a treia oară.

Un nou studiu făcut în Marea Britanie sugerează că persoanele nevaccinate riscă să fie reinfectate cu COVID-19 o dată la 16 luni, în medie.

Reinfectările ar putea pune mai multă presiune pe sistemul de sănătate și au cerut extinderea programului de vaccinare la toți elevii, inclusiv două doze pentru adolescenți.

author avatar
Andrei Ștefan
358 afisari

2 COMENTARII

  1. Bă io nu m-am vaxxinat dar in ultimii 3 ani nu-mi amintesc sa fi facut gripa sau raceală, nu mai vb. de covid19. Ca sa ma vaxxinez ca sa scap de restrictii mi se pare aiurea.

  2. A cui pila este individul ăsta? I-am cerut de nenumarate ori sa publice sursa din care aparent se inspiră. Tot ce a reusit să publice sunt linkuri la articolele semnate de el a caror proveniență este probabil un sclav al guvernului care trebuie să -și plătească pâinea cea de toate zilele.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger