AcasăCORONAVIRUSOamenii de ştiinţă au găsit un nou efect advers al vaccinurilor anti-Covid....

Oamenii de ştiinţă au găsit un nou efect advers al vaccinurilor anti-Covid. Tinerii au de suferit!

reactii adverse covid-19Oamenii de ştiinţă au găsit un nou efect advers al vaccinurilor anti-Covid. Tinerii au de suferit!

Din nefericire, oamenii de ştiinţă au realizat că un număr „mai mare decât cel așteptat” de bărbați tineri au experimentat un nou efect advers al serurilor de la Pfizer/BioNTech și Moderna.

Care sunt aceste efecte adverse: inflamație a mușchiului inimii (miocardită) sau a pericardului – sac fibro-seros ce învelește inima (pericardită), care au apărut după a doua doză cu vaccinurile menționate anterior. Concluzia preliminară este că există o legătură între aceste afecțiuni și vaccinul anti-Covid.

Probleme la grupa de vârstă 16-24 ani

Numărul cazurilor de inflamații cardiace la tinerii cu vârste de 16-24 de ani este peste aşteptări, după administrarea celei de-a doua doze din vaccinurile pentru Covid-19 ale Pfizer şi Moderna, a anunţat, joi, Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (CDC) din Statele Unite, pe baza datelor preliminare ale serviciului său de monitorizare a siguranţei vaccinurilor.

Din 31 mai, au fost raportate 275 de cazuri de miocardită sau pericardită, afecţiuni inflamatorii cardiace, la persoanele cu vârste cuprinse între 16 şi 24 de ani, potrivit unei prezentări a CDC care a fost pregătită joi pentru o reuniune a grupului consultativ al Administraţiei pentru Alimente şi Medicamente (FDA).

Pacienţii s-au recuperat

Majoritatea pacienţilor care au fost spitalizaţi, respectiv 81% dintre aceştia, s-au recuperat complet. Începând din 31 mai, 15 persoane rsunt încă spitalizate, dintre care trei la terapie intensivă.

Totodată, specialiştii susţin că riscul este neglijabil. Experţii în sănătate spun că identificarea unor efecte secundare rare, odată ce un vaccin sau medicament este administrat populaţiei generale, este frecventă.

author avatar
Andrei Ștefan