AcasăCORONAVIRUSOamenii de știință au descoperit cum poate fi eradicat noul coronavirus. Ce...

Oamenii de știință au descoperit cum poate fi eradicat noul coronavirus. Ce rol poartă tehnologia purtabilă

covid-19Oamenii de știință au descoperit cum poate fi eradicat noul coronavirus. Ce rol poartă tehnologia purtabilă / foto: DesignNews

Covid-19 ne-a dat viețile peste cap! Infecția cu temutul virus Sars-Cov-2 a curmat viețile a peste 2 milioane de oameni din întreaga lume. A apărut deja vaccinul împotriva bolii, însă pandemia e departe de a se fi încheiat.

În continuare se fac studii și teste pentru a eradica noul coronavirus. Mai multe studii ştiinţifice realizate în ultimul an au ajuns la concluzia că ceasurile inteligente actuale pot depista COVID-19 cu suficient timp înainte pentru a ajuta la limitarea răspândirii.

De fapt, dispozitivele purtabile care măsoară continuu ritmul cardiac al utilizatorilor, temperatura pielii și alți markeri fiziologici pot ajuta la depistarea infecțiilor cu coronavirus cu câteva zile înainte ca un individ să fie diagnosticat. Experții spun că tehnologia purtabilă ar putea juca un rol vital în stoparea pandemiei și a altor boli transmisibile.

Bătăile subtile ale inimii se schimbă

Cercetătorii de la Mount Sinai au descoperit că Apple Watch poate detecta modificări subtile ale bătăilor inimii unui individ, ceea ce poate semnala că o persoană are coronavirusul, cu până la șapte zile înainte de a se simți rău sau de a detecta infecția prin teste.

„Scopul nostru a fost să folosim instrumente pentru a identifica infecțiile în momentul infectării sau înainte ca oamenii să știe că sunt bolnavi”, a spus Rob Hirten, profesor asistent de medicină la Școala de Medicină Icahn din Mount Sinai, New York.

Mai exact, studiul a analizat variabilitatea ritmului cardiac – variația în timp între fiecare bătăi de inimă – care este, de asemenea, o măsură a cât de bine funcționează sistemul imunitar al unei persoane.

Știam deja că markerii variabilității ritmului cardiac se schimbă pe măsură ce inflamația se dezvoltă în organism”, a declarat Hirten pentru CBS MoneyWatch. „Ne permite să prezicem că oamenii sunt infectați înainte de a-și da seama”.

Studiul a constatat că persoanele cu COVID-19 au prezentat o variabilitate mai mică a ritmului cardiac sau, cu alte cuvinte, o variație mică a timpului între bătăile inimii, spre deosebire de persoanele cu COVID negative. Variabilitatea ridicată a ritmului cardiac nu reflectă un ritm cardiac crescut: indică faptul că sistemul nervos al unei persoane este activ, adaptabil și mai rezistent la stres.

Derulat în perioada 29 aprilie – 29 septembrie 2020, studiul publicat sub titulatura “Warrior Watch” a avut în vedere 297 de persoane care lucrau în sistemul de sănătate.

author avatar
Andreea Vlad
439 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger