AcasăCORONAVIRUSO vilă de lux pentru a scăpa de închisoarea Covid

O vilă de lux pentru a scăpa de închisoarea Covid

Piața imobiliară din Dubai înregistrează un adevărat boom datorită cumpărătorilor străini bogați, care văd emiratul ca o destinație ideală pentru a scăpa de restricțiile de sănătate.

Mulți clienți, din UE mai ales, aleg locuințe supradimensionate din Palm Jumeraih, o insulă artificială în formă de palmier.

“Închiderea granițelor din cauza pandemiei Covid-19 a oprit vânzările, însă imediat după relaxare am văzut volumul tranzacțiilor crescând. De atunci nu s-a oprit ”, spune Zhann Zochinke, director executiv al firmei de analiză Property Monitor din Dubai.

Spre deosebire de alte țări din Golf, economia Dubaiului, unul dintre cei șapte membri ai federației Emiratelor Arabe Unite, nu se mai bazează pe țiței, ci pe turism, comerț, finanțe și imobiliare, care reprezentau puțin peste 7% din Produsul intern brut în 2019.

Autoritățile au pariat pe redeschiderea vizitatorilor în iulie 2020, promovată cu o mulțime de influențatori pe rețelele de socializare și cuplată cu măsuri stricte de sănătate urmate de una dintre cele mai intense campanii de vaccinare din lume.

De atunci, numărul tranzacțiilor imobiliare pentru proprietăți în valoare de peste 10 milioane de dirhami (aproximativ 2,23 milioane de euro) a crescut la 90 milioane,conform Property Monitor, care înregistrează de obicei 350-400 de tranzacții similare pe an. În aprilie, 81 de proprietăți au găsit cumpărători doar în Palm Jumeirah, față de 54 în 2020. Un conac a fost vândut cu aproape 25 de milioane de euro, un record în ultimii ani pe insula artificială.

Acum, prima bijuterie de pe piață, o vilă modernă în stil italian de 1309 de metri pătrați – plajă de 60 de metri, marmură albă, piscină și home cinema – situată la capătul unei “frunze” de palmier caută un cumpărător pentru 22 de milioane de euro.

Potrivit lui Matthew Bate, șeful agenției imobiliare BlackBrick, care încearcă să vândă proprietatea, doritorii de vile de lux își stabilesc acum reședința în Dubai, în timp ce continuă să-și gestioneze afacerea de la distanță în Europa, America de Nord sau Asia.

Cererea se va menține robustă, explică analiștii de la Morgan Stanley: “Cu un val de reforme guvernamentale, rate imobiliare atractive și o schimbare a opțiunii clienților datorită Covid-19, Dubai va propulsa piața pentru următorii ani”.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
323 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger