AcasăCORONAVIRUSO persoană moare la fiecare 15 secunde! S-au înregistrat peste 700.000 de...

O persoană moare la fiecare 15 secunde! S-au înregistrat peste 700.000 de decese de Covid-19 la nivel global

Numărul global de decese de la COVID-19 a depășit miercuri 700.000 de cazuri, potrivit unui raport al Reuters, Statele Unite, Brazilia, India și Mexic aflându-se în vârful listei la creșterea deceselor.

Aproape 5.900 de persoane mor în medie la fiecare 24 de ore de la COVID-19, conform calculelor Reuters pe baza datelor din ultimele două săptămâni. Raportul arată că 247 de persoane mor în fiecare oră și o persoană la fiecare 15 secunde.

În momentul de față, Statele Unite și America Latină sunt noile epicentre ale pandemiei și ambele se străduiesc să reducă răspândirea virusului. Procesul de extindere al coronavirusului a fost inițial mai lent în America Latină, care găzduiește aproximativ 640 de milioane de oameni. Oficialii s-au străduit să controleze răspândirea din cauza sărăciei din regiune și a orașelor compacte.

Peste 100 de milioane de oameni din America Latină și Caraibe trăiesc în cartiere sărace sau la periferii, conform Programului Națiunilor Unite pentru așezări umane. Mulți au locuri de muncă în sectorul informal și au continuat să lucreze pe toată perioada pandemiei primind ajutor social din partea statului.

În ciuda faptului că locuiesc într-una dintre cele mai bogate națiuni din lume, cei 300 de milioane de oameni din Statele Unite au fost, de asemenea, puși la pământ de coronavirus.

Ne întoarcem la starea de urgență?

Expertul în boli infecțioase al Guvernului Statelor Unite, Dr. Anthony Fauci, a declarat luni că statele cu un număr mare de cazuri de coronavirus ar trebui să reconsidere impunerea unor restricții de blocare, subliniind necesitatea de a duce cazurile la un nivel de referință scăzut înainte de sezonul gripei. Chiar și în anumite părți ale lumii unde părea să se fi redus răspândirea virusului, bătălia este departe de a se termina. Australia, Japonia, Hong Kong, Bolivia, Sudan, Etiopia, Bulgaria, Belgia, Uzbekistan și Israel au înregistrat recent creșteri record de cazuri.

author avatar
Nicoleta-Mirela Pirvu
75 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger