AcasăCORONAVIRUSO femeie ar putea fi sursa unui focar de COVID după ce...

O femeie ar putea fi sursa unui focar de COVID după ce a participat la 5 înmormântări: Mai multe cunoștințe au fost diagnosticate cu noul coronavirus

Zeci de persoane în autoizolare după ce femeia diagnosticată pozitiv a participat la cinci înmormântăriZeci de persoane în autoizolare după ce femeia diagnosticată pozitiv a participat la cinci înmormântări

O femeie care a participat la cinci înmormântări ar putea fi sursa unui focar de coronavirus după ce patru cunoștințe ale acesteia au fost diagnosticate pozitiv cu SARS-CoV-2.

Femeia din Sindney, care a fost testată pozitiv pentru coronavirus, a participat la mai multe îmnormântări ceea ce le-a determinat pe autoritățile din oraș să avertizeze populația în privința unui posibil focar de infecție al cărei sursă este femeia în vârstă de peste 40 de ani.

Cele patru persoane diagnosticate pozitiv vineri, cunoștințe ale femeii de din Sidney, au vârste de peste 50 de ani, unele chiar peste 60, ceea ce îseamnă că prezintă un risc crescut de a dezvolta complicații generate de COVID.

Zeci de persoane în autoizolare după ce femeia diagnosticată pozitiv a participat la cinci înmormântări

Autoritățile locale în sănătăate i-au informat pe toți cei care au participat la cele cinci înmormântări că trebuie să intre în autoizolare chiar dacă nu prezintă simptome specifice. De asemenea, toți participanții la funeralii vor fi testați pentru coronavirus.

Însă, chiar dacă vor avea rezultate negative, aceștia ar trebuie să stea în autoizolare încă 14 zile și să informeze autoritățile dacă încep să prezinte simptomele specifice infectării cu SARs-CoV-2, potrviti anunțului făcut de oficialii din Sănătate, relatează dailymail.co.uk.

În Sidney încă sunt implementate măsuri de prevenție a răspândirii virusului, printre ele numărându-se și limita de 20 de persoane pentru evenimentele organizate în spații închise sau deschise, însă la nunți și evenimente corporative pot participa chiar și 150 de persoane. De asemenea, la înmormântări și întruniri religioase pot participa un număr de maxim 100 de persoane.

author avatar
Alexandru Tîrcavu
283 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger