AcasăCORONAVIRUSCine este prima persoană din lume vaccinată împotriva Covid-19! Nu te-ai fi...

Cine este prima persoană din lume vaccinată împotriva Covid-19! Nu te-ai fi așteptat la acest om! – VIDEO

O bunicuță de 90 de ani, prima persoană vaccinată în Marea Britanie împotriva COVID-19 (foto: captură video youtube The Independent)

De luni întregi, de când au apărut problemele generate de noul coronavirus, s-a vorbit intens nu doar despre restricții și multiplele schimbări apărute în viețile oamenilor din lumea întreagă, ci și despre posibilele soluții pe care le vor găsi specialiștii în lupta antiCovid, în speranța că ne vom putea relua cât de curând cursul vieții cât mai apropiat de cel de dinaintea izbucnirii crizei COVID.

Iar în ultima vreme s-a vorbit foarte mult despre vaccinarea împotriva COVID-19. Iată că vin vești de ultimă oră despre un astfel de vaccin. Totul, după ce a început campania de vacinare antiCovid în Marea Britanie. Iar prima persoană care a primit, marți dimineață, doza de vaccin dezvoltată de Pfizer/BioNTech – în afara testelor clinice -a fost o bunicuță în vârstă de 90 de ani.

Un cadou înainte de împlinirea a 91 de ani

Margaret Keenan a fost imunizată la Spitalul Universitar din Coventry, iar procedura – una de scurt durată – a fost filmată. Femeia – originară din Enniskillen, Irlanda de Nord – urmează să împlinească săptămâna viitoare venerabila vârstă de 91 de ani. ”Mă simt atât de privilegiată să fiu prima persoană vaccinată împotriva Covid-19, este cel mai frumos cadou de dinaintea aniversării pe care mi-l puteam dori”, a declarat bunicuța, citată de BBC.

Femeia recomandă și altor persoane să îi urmeze exemplul. ”Dacă eu pot la 90 de ani, atunci și voi puteți”, a mai declarat britanica.

Marea Britanie a devenit, săptămâna trecută, prima ţară din lume care a aprobat vaccinul antiCovid-19 al Pfizer/BioNTech pentru utilizare pe scară largă, comandând 40 milioane de doze, suficiente pentru a vaccina 20 de milioane de oameni. Din câte s-a stabilit, vor avea prioritate la vaccin persoanele cu vîrsta peste 80 de ani, dar și unii angajați din domeniul sănătății. E important de precizat, însă, că vaccinarea nu este obligatorie.


Ce spune Klaus Iohannis

Aspect pe care l-au subliniat, de altfel, și președintele Iohannis, dar și fostul premier Orban, știut fiind faptul că România a aprobat strategia de vaccinare împotriva noului coronavirus.

La noi campania de vaccinare va fi o campanie de succes și, chiar dacă mai sunt unii care comentează că poate vaccinul este nu știu cum, vă asigur că vaccinurile care se produc acum, pentru această campanie, sunt eficiente, sunt sigure și un lucru care cred că este important de știut: vaccinarea nu este obligatorie, dar eu sunt convins că prin rezultatele pe care le vom obține în primele luni de zile, cam toată lumea se va convinge de siguranța acestor vaccinuri și va dori să se vaccineze și în acest fel vom termina pandemia, pur și simplu.

Deci, toate acestea sunt vești foarte bune”, spunea Klaus Iohannis, la finele lunii noiembrie, la finalul vizitei la Spitalul Universitar de Urgenţă București.