AcasăCORONAVIRUSNumărul de paturi ATI, suplimentat în Capitală. Ce spitale devin unități EXCLUSIV...

Numărul de paturi ATI, suplimentat în Capitală. Ce spitale devin unități EXCLUSIV Covid

ATI

Două spitale din Capitală vor fi transformate în unități exclusiv COVID. Măsura vine ca urmare a numărului tot mai mare de cazuri de infectare cu Covid-19.

În Capitală, spre exemplu, nu mai existau, luni, locuri libere în secțiile de Anestezie și Terapie Intensivă. În cursul acestei săptămâni vor fi operaționalizate două spitale care vor fi trecute exclusiv COVID.

Este vorba de spitalul Malaxa, care are 100 de paturi din care 9 ATI și 40 de paturi cu oxigen și spitalul Sf. Ioan, cu 200 de paturi din care 15 ATI, a anunțat marți ministrul Sănătății, Cseke Attila. Oficialul a anunțat noi paturi ATI și la spitalul Colentina, 26 de paturi la Cantacuzino și 18 paturi la Colțea.

La alte unități sanitare din Capitală va fi mărit numărul de paturi pentru pacienții COVID, inclusiv prin montarea de unități mobile ATI.

„Ieri am operaționalizat unitatea mobilă ATI la Spitalul Marius Nasta – opt paturi. Suntem în curs de operaționalizare cu 50 de paturi cu oxigen la Spitalul Colentina, 26 de paturi la Spitalul Cantacuzino și 18 paturi la Spitalul Colțea, ceea ce se va întâmpla azi-mâine și va degreva partea de sistem unde e necesar paturi cu oxigen.

Locurile la ATI, suplimentate cu 34 de paturi

De asemenea, ieri am avut o discuție și săptămâna aceasta vom operaționaliza două spitale care vor fi trecute pe spitalizare exclusiv COVID: Spitalul Malaxa, care are 100 de paturi, din care nouă paturi sunt de ATI și 40 de paturi cu oxigen, respectiv Spitalul Sf. Ioan, cu 200 de paturi, din care 15 paturi ATI. La acest spital mai mult ca sigur vom operaționaliza încă o unitate mobilă ATI cu 8-10 paturi.

Deci în această săptămână, pe București vom crește numărul de paturi ATI la aceste două spitale cu 34 de paturi, iar la oxigen cu mai multe”, a declarat marți dimineață ministrul interimar al Sănătății, Cseke Attila.

author avatar
Andreea Vlad
160 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger