AcasăCORONAVIRUSNumăr record de cazuri noi de coronavirus. Iohannis: "Astăzi este o zi...

Număr record de cazuri noi de coronavirus. Iohannis: „Astăzi este o zi tristă”. Revine starea de urgență?

Pe fondul celor 550 de noi cazuri de infectări cu noul coronavirus confirmate în ultimele 24 de ore în România, un record la nivel național, președintele a cerut a cerut Parlamentului să se miște rapid pentru a fi adoptată noua legislație elaborată ca urmare a deciziei Curții Constituționale, în privința carantinării și a izolării la domiciliu.

„Astăzi este o zi tristă, avem un număr record de persoane găsite pozitive cu noul coronavirus, peste 550 de persoane care au fost detectate de ieri până astăzi”, a fost auzit spunând președintele, miercuri după-amiază, după ce a vizitat Institutul Cantacuzino.

Cere responsabilitate și respectarea regulilor

Virusul nu dispare de azi pe mâine, a mai punctat președintele, înainte de a le cere românilor să nu uite de respectarea normelor și când merg în vacanță, știute fiind discuțiile din ultima perioadă, cu aglomerația apărută în unele zone de pe litoral, de exemplu. „Să nu ne imaginăm că dacă este vară și plecăm undeva la munte. Din păcate, virusul merge cu noi și la mare și la munte, ține de noi să ne protejăm cât putem de bine”, a subliniat Iohannis.

Ce s-ar putea întâmpla dacă situația se înrăutățește

Răspunzând întrebărilor presei, Klaus Iohannis a dat de înțeles că nu ar dori să se ajungă la varianta în care s-ar putea impune noi măsuri restrictive, din rândul celor care au fost valabile lunile trecute.

„Eu m-am bazat și mă bazez în toată această perioadă pe ceea ce recomandă specialiștii. (…) Este foarte clar că situația în care ne aflăm acum este foarte îngrijorătoare. Sunt în contact și cu guvernanții și cu specialiștii și deocamdată credem că, împreună cu românii, avem puterea să respectăm normele și să nu trecem în faze mai complicate administrativ, cum ar fi starea de urgență. Dar, sigur, dacă situația se înrăutățește și nu găsim altă cale, atunci putem să revenim la măsuri mai restrictive.

Încă o dată, eu nu-mi doresc acest lucru, cred că nici românii nu-și doresc acest lucru. Haideți să respectăm normele în vigoare. Este clar că în acest moment când numărul cazurilor este în creștere, noi ne-am așteptat, sincer, să intrăm într-o fază de descreștere, nu s-a întâmplat. (…) Este destul de greu de imaginat cum ar arătat o nouă fază de relaxare”, a susținut Iohannis.

author avatar
Cristina Stefan
164 afisari

2 COMENTARII

  1. @ Bă, mai cu talent cu campania electorală că începu să vă crească COVID-ul, ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger