AcasăCORONAVIRUSNu toți oamenii sunt conspiraționiști prostănaci:vaccinarea obligatorie nu este soluția anti-Covid!

Nu toți oamenii sunt conspiraționiști prostănaci:vaccinarea obligatorie nu este soluția anti-Covid!

Până acum, guvernele au avut în vedere certificatul verde și impunerea de restricții dure pentru cei nevaccinați, însă măsura vaccinării obligatorii, tentantă pe termen scurt, câștigă tot mai mult teren. Provoacă deja dispute, proteste și înfierbântă mințile stricate ale conspiraționiștilor.

Austria nu numai că a reimpus o blocare de trei săptămâni, dar a făcut ca vaccinurile să fie obligatorii pentru adulți din februarie 2022.

Germania va vota în Bundestag introducerea vaccinului obligatoriu. Italia, Franța și Marea Britanie impun obligativitatea vaccinării doar pentru anumite grupuri.

Prin urmare, factorii de decizie introduc noi politici pentru a crește gradul de vaccinare în țările lor. Cu toate acestea, mandatele de vaccinare impuse pot avea consecințe grave pe termen lung – tulburări sociale, neîncrederea în guverne – și pot afecta societățile la fel de grav ca pandemia în sine.

În Austria, proiectul de lege a sugerat că cei nevaccinați vor fi „convocați” la o autoritate administrativă și ar putea în cele din urmă să suporte amenzi de până la 3.600 de euro. Zeci de mii de austrieci au protestat , striviți de  presiunea guvernului.

Pe când o doză anti-prostie?

Politicienii, deveniți peste noapte mai experți decât medicii, pur și simplu nu înțeleg că majoritatea oamenilor care ezită sau refuză să se vaccineze nu fac parte din categoria anti-vax, o categorie populată de prostănaci care își fac griji că li se implantează cipuri, le cresc coarne sau devin sterili. Ar merge un vaccin anti-prostie și un Nobel pentru inventatorul său. N-a fost să fie.

Dimpotrivă, ezitanții sunt sincer preocupați de introducerea a ceva nou în corpul lor și doresc să înțeleagă mai bine riscurile și beneficiile dozelor. Aici este o zonă gri: lipsa de comunicare între autorități și cetățeni, medici care fac pe politicienii și politicieni brusc calificați în epidemiologie, știri false sau teorii ale conspirației – internetul suportă orice.

“În momentul în care o recomandare guvernamentală devine o cerință forțată, ea schimbă dinamica puterii dintre stat și individ”, notează Al Jazeera. Mandatele impuse de guvern se simt în mod inerent sinistre, chiar și atunci când intențiile din spatele lor sunt bine intenționate.

Forțarea vaccinării prin impunerea de sancțiuni și restricții aspre face mai mult rău decât bine. Poate confirma temerile oamenilor că „elita guvernamentală” este împotriva lor sau că își pierd drepturile și libertățile.

Toate acestea ar putea face ca cei care ezită astăzi la vaccin să devină și mai reticenți în a urma sfaturile autorităților în timpul viitoarelor crize de sănătate. Din păcate, aceste sfaturi ies mai mult din gurile politrucilor: lumea o termina cu pandemia dacă medicii aveau primul cuvând de spus.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
1.280 afisari

6 COMENTARII

  1. un articol care seamna cu mersul betivului . se pare ca omuletul a ramas la prostia aia cu solzii si coarnele de miocardita si avc , habar n-are . succes alora care au putere sa citeasca tot asa zisul art

    • El, se fapt, încearcă să fie subtil, plasând în derizoriu ideea că mizeriile astea injectabile ar putea fi arme biologice de ucidere în masă. Mulți scremuți cu „pana” în mână!

  2. Dragi „POSTACI”….vedeti ca scrieti si va agitati degeaba . Incepand cu 01.01.2022 vor fi eliminate toate facilitatile pentru IT , iar in bugetul pe 2022 nu mai sunt prevazuri bani pentru „campanii de informare” (mita pentru mass-media).Din luna martie se reiau zborurile „SPARANGHEL” pentru Nazilad ! Fuga sa va inscrieti nu inainde de a face doza 4, doza 5 si eventual doza 6 ca sa fiti siguri ca veti fi primiti de arienii din rasa superioara in Reichul lor de 1000 de ani. Si nu uitati „Arbeit macht frei”

    • asta cu mita pentru media ar fi extraordinar , dar nu cred . astept 1.1.22 sa vad daca mai scot spume pe gura , chireac , gadea , pieleapuleanu , etc ca nu incap toti k ktii care au infulecat doi ani de zile cu lopata .

  3. Ar fi bun un vaccin cu celule stem care sa se depuna pe creer si sa faca minte dar de frica toti prostii ar fugi ca ar zice ca mor. Atunci le administrezi un vaccin de succesuri in afaceri si imediat am castiga planeta.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger