AcasăCORONAVIRUSNu mai știu cum să scape de ele. Vaccinurile Covid, donate masiv...

Nu mai știu cum să scape de ele. Vaccinurile Covid, donate masiv în Africa și Asia

România a cumpărat vaccinuri pentru toate continentele

După ce a aruncat un milion de doze de vaccin anti-Covid AstraZeneca, Guvernul României a decis să doneze alte 1,1 milioane de doze către țări din Africa și din Asia. Totodată, au fost elaborate norme mai clare pentru contabilizarea pierderilor vaccinurilor, semn că produsele plătite cu bani grei mai mult se aruncă decât se folosesc.

Justificarea penibilă a lui Florin Cîțu, că a cumpărat, în numele României, 120 milioane de doze de vaccin anti-Covid pentru mai mulți ani nu stă în picioare. Dovadă este faptul că dozele au continuat și continuă să sosească în țară, în condițiile în care depozitele frigorifice sunt arhipline, iar autoritățile au fost nevoite să le doneze, aproape cu japca, către țări care oricum nu aveau mare apetit pentru vaccinare.

Acum, după ce a aruncat un milion de doze expirate de la AstraZeneca, Guvernul s-a grăbit să scape de alte 1,1 milioane de doze de la aceeași firmă, înainte de a mai anunța expirarea lor. Astfel. Guvernul a emis un proiect de hotărâre prin care aprobă acordarea unor ajutoare umanitare, cu titlu gratuit, din rezerva Ministerului Sănătății, de 500.000 de doze vaccin Covid AstraZeneca pentru Pakistan, 200.000 de doze pentru Bangladesh, 200.000 de doze pentru Algeria și 200.000 de doze pentru Libia. Totodată, transportul va fi asigurat de România, care va pune la dispoziție și cutii frigorifice, împreună cu elemente de răcire și dispozitive de monitorizare a temperaturii, cu respectarea lanțului de frig pentru fiecare vaccin până la destinație de la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară ”Cantacuzino din București, pe perioada transportului. Potrivit proiectului de hotărâre de guvern, transportul va fi asigurat de către Ministerul Afacerilor Interne, prin Departamentul pentru Situații de Urgență, prin Ministerul Apărării Naționale, prin Compania TAROM sau alți operatori identificați cu sprijinul Mecanismului European de Protecție Civilă.

”Cheltuielile generate de efectuarea transportului se vor suporta din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului, iar taxele vamale și plata vaccinurilor care fac obiectul ajutorului umanitar vor fi suportate din bugetul Ministerului Sănătății”, se arată în proiectul de act normativ.

Se strică vaccinurile

Guvernul a elaborat noi norme tehnice prin care se urmărește reducerea pierderilor de vaccin. Accentul s-a pus pe monitorizarea lanțului de frig, dat fiind condițiile speciale, cu temperaturi de minus 80 de grade Celsius, la care vaccinurile trebuie depozitate. Necesitatea emiterii normelor este explicată prin pierderile foarte mari constatate. Cele mai frecvente au fost cauzate de expirarea vaccinurilor, întreruperea lanțului frigorific, doze diluate și neutilizate și de expirarea prin decongelare, în acest caz produsul ajungând la sfârșitul perioadei de valabilitate ca urmare a scoaterii din lanțul de frig de minus 20- minus 80 de grade Celsius. Cele mai multe pierderi, asumate oficial, s-au înregistrat la vaccinurile cu flacoane de câte 10 doze, cum sunt Pfizer-ul pediatric, Moderna și AstraZeneca.

Ce au de ascuns?

Pe 15 februarie, europarlamentarii din PNL, PMP și UDMR au votat în bloc un amendament propus de grupul PPE la raportul pe 2020 al Ombudsmanului European (Avocatul Poporului), prin care au dorit eliminarea solicitării adresate Comisiei Europene de a publica integral contractele semnate cu firmele producătoare de vaccinuri, susține europarlamentarul Cristian Terheș. Prin acest amendament s-a dorit eliminarea interesului cetățenilor și a principiului transparenței, care trebuie să prevaleze asupra solicitării producătorilor de a introduce clauze de nedivulgare.

 

A apărut Național – Italia, ziarul românilor din Italia. Se găsește la chioșcurile de ziare, în aeroporturi și în curând în magazinele românești din Peninsulă.

Accesați www.nationalro.it sau https://www.facebook.com/nationalitalia și veți fi la curent cu toate informațiile de ultimă oră despre comunitatea românească din Italia

 

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.
2.440 afisari

16 COMENTARII

  1. cat e comisionul si unde in afara tarii ?
    in New Zeeland, in Elvetia, Cipru , Insula Man, …etc
    🙁
    Iar un popor votant nu are bani sa plateasca facturi , sa ia mancare, sa ia medicamente .
    @ un milion de copii se culca flamanzi in fiecare seara @…Nu am vazut sa dea parlamentarii din banii lor 50%

  2. De ce nu-i anchetat Citu? 120 milioane de vaccin la 18 milioane de locitori este de peste 5 ori necesarul daca se vaccinau toti romanii. Cine a semnat pe contractul de achizitie?

    • scrie-le și nemților…. vezi câte și-au propus să achiziționeze…

      • Bani aruncați pe fereastra de guvernull PNL antiromân și criminal câțu, cu concursul dulapului de Werner, oare cât va mai răbda acest popor opinca aceasta vagabonteala globalista

  3. Dar nu numai asta Se arunca cu banet fara nicio noima ,aiurea A dat banet la Koreea de sud ,o tara superbogata luand de la gura copiilor nostri ,a luat inapoi de la Koreea saci negri din plastic pentru morti care costa in jur de o suta de mii de euro Cum se cheama asta,in ce categorie trebue incadrati tradatorul Catzu ,tradatorul plavanusBaga banet din imprumuturi la primarii PNL ca sa aiba voturi Cred ca nu vom mai rabda mult bataia de joc ,,da dreapta ”Vom merge cu furcile si ghioagele sa i tragem la raspundere !

  4. Bai Matule, bai drogatule, cel mai bine ar fi sa bei tu si toti hotii din sparlament toate doxele de vaxxin care mai vin in colonia esuata bananiera, ca oricum esti obisnuit cu inghititul, numai bani sa iasa !! Bai, asa circ ca in Walachistan nu exista nici macar la salbaticii aia de 10 negrisori mititei din Afrika, aia macar se omoara intre ei ca le e foame tot timpul, dar la romanistanezi totul se face numai ca sa moara si capra vecinului !! Ha ha ha 🙂 Bai Ciukalaule, bai umflatule, mai bea si tu din doxele de vaxxin, ca incap destule in tine, are unde sa intre si are si unde sa iasa din tine, ca doar nu esti chiar prost !! Ha ha ha 🙂 Bai, darwinism ca la astia din Bukale mai rar gasesti undeva, unii efectiv nu au ce manca prin Moldova, iar altii se ocupa numai cu smecherii in sparlament !! Huooo, hotilor, nu meritati nimic din ce v-a dat gratis tovara nazista sefa de la MUE, celebra Ursulla von der Pfizer !! ha ha ha 🙂

  5. Ar fi trebuit ca sa fie vaccinati cu aceste doze, toti cei implicati in cumpararea lor, fara cap. Sa se vaccineze de cateva ori in fiecare zi , pana la epuizare,

  6. Și ca de fiecare data NU RĂSPUNDE ȘI NU PLĂTEȘTE NIMENI.
    Asa este în România se iau decizii proaste, se pierd bani dar nu răspunde nimeni.
    La fel și cu energia ne spun că toată producția de energie pe 2022 a fost vândută NU SPUN PREȚUL ȘI CUI dar ne spun că câștiga TRADERII și în concluzie plătește totul PROSTUL DE ROMAN ca avem la conducere prosti și handicapați mintal, drogați și BEȚIVI Catu, Ciolacu, Iohanis care NUMAI BINELE ROMANILOR NU ÎL URMĂRESC.
    FRAȚILOR AVEȚI GRIJA CE VOTAȚI ASTFEL DE PROSTI SA NU MAI HOTĂRASCĂ SOARTA ROMANILOR NICIODATĂ.

    • NU PLATESTE NIMENI , pentru ca sint toti in cardasie , ce-i asa greu . ca sa se ingroape magaria , trimit la misto corpul de control al lui peste prajit si gata , mortu-i ingropat . iar cu votul , degeaba ai grija cum votezi ca una votezi si alta iese . eu cand aud , dna a deschis dosar penal ! si ce daca a deschis , deschis ramane !

  7. Bai proștilor care ați ajuns din greșeală la CONDUCEREA ROMÂNIEI nu mai luați decizii proaste care sfecteaza romanii dacă nu sunteți în stare sa conduceți PLECAȚI ACASĂ nu mai lingeți clantele pe la ambasade, Ari fost votați sa reprezentați ROMÂNIA cu demnitate în Europa nu sa faceți sluj și sa ii pupați în cur. Luați decizii pentru romani și în interesul romanilor. Și tu Ciuca îmi pare rău că ai fost militar se pare ca ai uitat ce este demnitatea și onoarea sau poate nici nu ai avut. Ai uitat de jurământul militar cară a fost f a cut fata de tara și popor nu fata de PNL sau UE. Ciuca aservit ul și a bătut joc de haina militara și de militari au fost singurii cărora le au fost tăiate pensiile. Dați măriri la magistrati care au dat de izii prin care au jecmanit poporul roman au restituit proprietati la organizații fasciste care aparțin de drept statului roman.

  8. Hai cu maimutele sa facem alai!
    In frunte vom pune maimutza zbarcita
    Maimuta drogata si tacanita
    Maimuta Catu cu ochi de buhai!

    La rand il vom pune pe virgiliu ochi mici
    O maimuta cu fata de soarece mort
    Care a pus pe chituci fara mare efort
    Tot ce a ramas de pus pe chituci

    Uemeaza Alinuta o musca pe plaga
    Turcana cu ochi de naparca,
    Valceanu capusa infipta in carca
    Statului pe care il suge de vlaga

    Sunt multe aceste maimuta rapace,
    E blaga e flutur ce tunde paduri
    E hotul videanu ce schimba borduri
    Si are trei strazi ocupate de case

    Dar totusi in frune avem alogenul
    El este capul acestor maimute
    Pus acolo de cei cu stelute
    A esuat tara de tot …,,fenomenul”

  9. Pus acolo tot de niste maimute cu stelute si fireturi ca macaronarii .Zici ca,, vai tu preotii se imbraca cu fel de fel de odajdii aurite ”Ei sunt preoti ,patrioti nu secaturi cu macaroane pe toata suprafata Nesimtitilor!Nu mai aveti rusine ,bun simt nici atata !Siktir secaturilor tradatoare de tara( nu toti ,mai dsant si patrioti si normali printre voi dar voi aveti grija sa i strangeti de gat.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger