AcasăCORONAVIRUSNU este recomandată vaccinarea copiilor cu vârste cuprinse între 12-15 ani

NU este recomandată vaccinarea copiilor cu vârste cuprinse între 12-15 ani

Copiii sănătoși cu vârste cuprinse între 12 şi 15 ani nu au nevoie de vaccin împotriva Covid-19, a subliniat o comisie pentru vaccinuri din Marea Britanie.

„Marja beneficiului este considerată prea mică pentru a sprijini vaccinarea universală a copiilor sănătoși de 12-15 ani în acest moment”, au declarat reprezentanții Comitetului mixt pentru vaccinare și imunizare(JCVI)

Guvernul lui Boris Johnson este supus unei presiuni puternice pentru că nu a lansat la  timp campania de vaccinare destinată copiilor de 12 ani care se întorc la școală.

Țările din Europa au vaccinat această grupă de vârstă de ceva timp, în pregătirea  anului școlar, când varianta Delta este predominantă.

Comitetul mixt  adoptă o „abordare preventivă” prin faptul că nu recomandă vaccinarea acestui grup. JCVI  a subliniat că marea majoritate a copiilor au simptome ușoare sau nu au simptome.

Într-o scrisoare semnată de medici, părinți și profesori, publicată de British Medical Journal, se menționează că  40 – 50 de copii sub 18 ani sunt internați în spital în fiecare zi din cauza Covid-19, în timp ce 34.000 de copii trăiesc în prezent cu forme extinse ale maladiei.

Secretarul pentru sănătate, Sajiv Sadid a declarat că va lua în considerare orice potential impact al vaccinării copiilor și a cerut medicilor de top din țară să „ia în considerare problema dintr-o perspectivă mai largă, așa cum sugerează JCVI”.

author avatar
Radu Jacotă Redactor