AcasăCORONAVIRUSNoutăți pentru românii care vor să meargă în Spania. MAE, precizări importante...

Noutăți pentru românii care vor să meargă în Spania. MAE, precizări importante în privința testului COVID

Noutăți pentru românii care vor să meargă în Spania. MAE, precizări importante despre obligativitatea testului PCR (foto: Facebook)

După ce recent se aflase că autoritățile spaniole au anunțat măsuri noi la capitolul condiții de intrare pe teritoriul acestei țări, în contextul pandemiei de COVID-19, Ministerul român de Externe a venit, sâmbătă cu noi precizări importante pentru românii care vor să ajungă în acest stat european.

Este vorba despre testul PCR pentru COVID, care va trebui făcut cu cel mult 72 de ore înainte de a intra pe teritoriul spaniol. Noutatea este că măsura va viza doar persoanele care vin în Spania cu avionul sau pe cale maritimă. ”Cu referire la măsura privind obligativitatea prezentării unui test molecular (PCR) cu rezultat negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 la intrarea pe teritoriul Regatului Spaniei, începând cu 23 noiembrie a.c., de către toate persoanele care sosesc din zone sau state cu risc epidemiologic ridicat, MAE precizează că autoritățile spaniole au informat că măsura se aplică doar în cazul persoanelor care sosesc în Regatul Spaniei pe cale aeriană sau maritimă. Testul trebuie să fie efectuat cu maximum 72 ore anterior intrării pe teritoriul spaniol”, menționează, sâmbătă, oficialii MAE.

Telefoane utile

Totodată, Ministerul Afacerilor Externele amintește românilor care se confruntă ”cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență”, că au la dispoziție numerele de telefon de urgență ale Ambasadei României la Madrid: 0034 669.362.202, Consulatului General al României la Barcelona: +34 661 547 853, Consulatului General al României la Sevilla: +34 648 212 169, Consulatului General al României la Bilbao: +34 608 956 278, Consulatului României la Castellon de la Plana: +34 677 842 467, Consulatului României la Ciudad Real: +34 609 513 790, Consulatului României la Zaragoza: +34 663 814 474 și al Consulatului României la Almeria: +34 682 733 408.

De altfel, în urmă cu două zile, când se anunțaseră măsurile pe care le au în vedere autoritățile locale, reprezentanții Ministerului condus de către Bogdan Aurescu precizau și faptul că lista zonelor/statelor cu risc epidemiologic ridicat va fi actualizată de autoritățile spaniole la fiecare 15 zile, urmând să fie publicată pe pagina de internet a Ministerului Sănătății din Spania, la adresa https://www.mscbs.gob.es/, ”cu 7 zile anterior intrării în vigoare, pentru a permite informarea din timp a călătorilor”.