AcasăCORONAVIRUSNoul normal post-Covid pe piața muncii

Noul normal post-Covid pe piața muncii

Multe companii din întreaga lume se așteaptă ca angajații să lucreze în continuare de acasă dincolo de pandemie, potrivit unui nou raport comandat de Zoom Video Communications Inc.

Studiul, realizat de Boston Consulting Group, a constatat că majoritatea companiilor din cinci țări iau în considerare un model flexibil de lucru la distanță din cauza utilizării cu succes a videoconferințelor în timpul pandemiei și mulți se așteaptă ca o parte semnificativă a forței de muncă să continue să lucreze de la distanță.

În SUA, 39% dintre întreprinderi anticipează că mai mult de o treime din angajații lor vor lucra de la distanță după ce infecțiile Covid vor fi scăzut. Este cel mai scăzut procent  dintre cele șase țări chestionate. Răspunsurile din Marea Britanie, Franța, Germania , Japonia și India au sugerat peste 40%.

Săptămâna trecută, Ford Motor Co. a anunțat că mai mult de 30.000 de angajați  pot continua să lucreze de acasă și să folosească biroul doar atunci când este nevoie. Compania din Dearborn, Michigan, a încheiat anul 2020 cu aproximativ 186.000 de angajați.

Firmele de tehnologie oferă de mult timp angajaților opțiunea de a lucra de la distanță. Acum, alte corporații  slăbesc frâiele după ce au văzut că lucrătorii erau la fel de productivi – dacă nu chiar mai mult – în timp ce lucrau de acasă.

Cu toate acestea, multe firme din industria financiară semnalează că preferă o revenire completă la birouri.

author avatar
Radu Jacotă Redactor