AcasăCORONAVIRUSTulpina britanică de coronavirus face ravagii şi în România! 9 din 10...

Tulpina britanică de coronavirus face ravagii şi în România! 9 din 10 contacţi ai unui pacient, confirmaţi pozitiv!

covid-19Noua tulpină de COVID-19 din Marea Britanie face ravagii şi în România: 9 din 10 contacţi ai unui infectat, confirmaţi şi ei pozitiv

Noua tulpină de COVID-19 din Marea Britanie este foarte periculoasă, atrag atenţia specialiştii, iar ce se întâmplă la o şcoală din Bucureşti, confirmă acest lucru.

Dovadă este faptul că 9 contacți ai unuia dintre cei doi pacienți confirmați ieri cu noua tulpină au fost testați pozitiv cu SARS-CoV2 și se așteaptă confirmarea că este vorba despre noua tulpină.

Pacientul confirmat ieri cu noua tulpină lucrează la o școală din București.

Pentru 9 contacți ai acestuia, testați și ei pozitiv, se așteaptă analize mai amănunțite: confirmarea că este sau nu vorba despre noua tulpină. Persoanele depistate pozitiv sunt fără istoric de călătorie în străinătate.

Direcția de Sănătate Publică București a luat măsuri urgente

Școala a fost închisă, iar pe data de 25.01.2021 se va realiza dezinfecție generală, inclusiv nebulizare. Au fost luate măsurile de izolare/carantinare pentru cazuri / contacții cazurilor.

Având în vedere contagiozitatea ridicată a noii tulpini, îndemnul nostru este pentru prudență. Numărul cazurilor este în creștere în foarte multe țări europene și riscul unui nou val al pandemiei este mare și pentru țara noastră.

Orice măsuri de relaxare, inclusiv redeschiderea școlilor, pot fi puse în pericol de câteva focare precum cel din școala bucureșteană„, a declarat Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății.

Evaluarea riscului general asociat cu răspândirea noilor tulpini în comunitate a fost crescut de Centrul European de Prevenire și Control a Bolilor (ECDC) în urmă cu două zile la ridicat / foarte ridicat, amintește Ministerul Sănătății.

Boris Johnson avertizează asupra noii tulpini

Premierul britanic a făcut un anunţ îngrozitor pentru întreaga omenire: se pare că noua tulpină de coronavirus descoperită în Marea Britanie este mai contagioasă şi „mai letală”.

Dovezile științifice de până acum cu privire la noua variantă de coronavirus care a apărut în Regatul Unit sugerează că aceasta ar fi mai mortală decât varianta obișnuită, spune prim-ministrul țării, Boris Johnson.

author avatar
Andrei Ștefan