AcasăCORONAVIRUSNoua tulpină Covid care înspăimântă România: ”Starea pacientului se poate degrada în...

Noua tulpină Covid care înspăimântă România: ”Starea pacientului se poate degrada în mai puțin de o oră”

Starea pacientului se poate degrada în mai puțin de o oră, asta este diferența majoră dintre tulpinile Covid cunoscute până acum și cea care îi sperie pe doctorii din România. Medicul Florin Roșu, managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași, explică de unde a pornit această suspiciune și care este diferența majoră privind evoluția bolii pe care a observat-o în ultimele trei săptămâni.

Medicul Florin Roșu trăgea un semnal de alarmă încă de acum câteva zile, când anunța că este posibil să fim puși în fața unei noi tulpini a coronavirusului.

S-au înregistrat fenomene ciudate în ce privește necesarul de oxigen

Medicul spune că ia în calcul o nouă tulpină, după ce, în decurs de trei săptămâni, a observat un fenomen ciudat în privința oxigenului necesar pentru pacienții infectați cu coronavirus. Acesta, însă, nu poate spune cu certitudine că este vorba de o nouă mutație, pentru că nu a primit rezultatele secvențierii probelor, procedură necesară pentru depistarea noilor tulpini. Însă, spune el, cu siguranță există o diferență semnificativă.

”M-am gândit că este o nouă tulpină, sau o tulpină Delta plus, pentru că am observat că pacienții, în momentul în care se prezintă la triaj, în primă fază au un necesar de oxigen mic, undeva între 3 – 5 litri pe minut. Ulterior, necesarul ajunge până la 25 de litri pe minut. Moment în care colegii noștri de pe terapie intensivă trebuie să intervină rapid, iar de cele mai multe ori pacientul trebuie admis în terapie intensivă”, a declarat Florin Roșu, pentru ziare.com.

”Observăm o degradare mult mai rapidă a pacienților”

Medicul a precizat că, până acum trei săptămâni, când a început să observe acest fenomen, pacienții puteau să aibă o evoluție lentă defavorabilă, dar era lentă, pe parcursul a câteva zile. Astfel, se putea face un prognostic vis a vis de evoluția pacientului.

Întrebat care a fost cel mai scurt interval în care starea unui pacient s-a degradat vizibil, medicul a precizat că ”sub o oră”. Mai mult, același lucru se întâmplă atât în cazul pacienților cu comorbidități, cât și al celor fără comorbidități.

author avatar
Alina Costache
438 afisari

4 COMENTARII

  1. Văd că acest site vrea să-i ajungă din urmă pe ăia de la hAdevărul și g4tăpălabă…

    Oricine poate publica orice tâmpenie a oricărui idiot???

  2. Musai să fie tulpină băștinoasă! Cum îndrăznesc mutațiile să nu producă și tulpină autohtonă? Doar cea neaoș românească trece clasa și se califică. Bezmeticeală generalizată. Că mor 500 de oameni pe zi cu tupinele de import nu contează.

  3. Aia e arma biologica ,felcere,nu tulpina.Gemeti de incompetenta,obedienta si prostie dar va bagati in seama singuri.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger