AcasăCORONAVIRUSNoua tulpină a coronavirusului sperie și cele două Americi. Îngrijorarea oamenilor de...

Noua tulpină a coronavirusului sperie și cele două Americi. Îngrijorarea oamenilor de știință

covid-19Noua tulpină a coronavirusului sperie și cele două Americi. Îngrijorarea oamenilor de știință / foto: CGTN

Noua tulpină de coronavirus depistată în Marea Britanie a traversat deja Atlanticul. Statele Unite au raportat, marţi, primul caz de infectare cu noua variantă de coronavirus, despre care cercetătorii spun că este mult mai contagioasă.

Un pacient din Colorado, în vârstă de 20 de ani, a fost depistat pozitiv cu noua variantă, numită VUI-202012/01 („Variant Under Investigation” în decembrie 2020). Guvernatorul statului Colorado, Jared Polis, a precizat că bărbatul nu a călătorit recent, potrivit USA Today.

Cazul lui îi îngrijorează pe experți, deoarece e posibil ca tânărul să fi luat virusul de la purtători ai noului coronavirus care pot fi asimptomatici și pot răspândi virusul fără să știe, din moment ce nu sunt în izolare.

Toate semnele arată că răspândirea sa este globală.

Noua variantă a ajuns și în America de Sud

Și tot peste Ocean, un caz de contaminare cu noua variantă de coronavirus a fost înregistrat și în Chile. Este primul caz confirmat din America de Sud, cu mutația SARS-COV-2 care face acum ravagii în Marea Britanie

Persoana infectată este o femeie sosită în Chile la 21 decembrie de la Madrid, după ce a mai vizitat Dubai şi Londra, a precizat subsecretarul din Ministrul Sănătăţii, Paula Daza, citat de Agerpres.

La sosirea în ţara sud-americană, ea a prezentat simptome ale noului coronavirus. Un test PCR realizat la aeroport a permis detectarea noii tulpini.

În acest context, autorităţile sanitare chiliene au anunţat marţi introducerea carantinei obligatorii de 10 zile cu începere de la 31 decembrie pentru toţi pasagerii care ajung în ţară.

Noua tulpină de coronavirus, mai contagioasă

Noua tulpină a coronavirusului este considerată mai contagioasă de autorităţile britanice, dar nu provoacă infecții severe, care au lansat un semnal de alarmă săptămâna trecută. Între timp, mutaţia a fost detectată în mai multe ţări, și anume Portugalia, Franţa sau chiar Iordania, India şi Coreea de Sud.

author avatar
Andreea Vlad
467 afisari

2 COMENTARII

  1. Noua tulpină e pretextul ca să se spună că de aia nu sînt eficiente vaccinurile, fiindcă a apărut tulpina asta nouă.
    https://mariusmioc.wordpress.com/2020/12/30/miting-pentru-libertate-timisoara-27-decembrie-2020-abia-a-aparut-acest-vaccin-si-s-a-anuntat-ca-a-aparut-o-noua-tulpina-de-covid-au-pretext-sa-spuna-daca-vaccinul-este-ineficient-ca-e-ineficien/
    Într-o vreme vorbeau și de o nouă tulpină apărută la nurci, au omorît milioane de nurci cu pretextul ăsta. Dacă e nevoie o să apară și 10 tulpini noi.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger