AcasăCORONAVIRUSNou focar de Covid-19 la ferma din Germania unde lucrează sute de...

Nou focar de Covid-19 la ferma din Germania unde lucrează sute de români. Situația e dramatică!

ferma

Ministerul Afacerilor Externe anunță că alți 40 de români au fost depistați pozitiv cu Covid-19 la o fermă din Germania, după ce testele inițiale au ieșit negative. Tot la ferma din Dingolfing-Landau, la finalul lunii trecute, 151 de români fuseseră depistați pozitiv.

„În urma ultimei retestări a lucrătorilor ale căror rezultate fuseseră inițial negative, 52 de persoane au fost confirmate cu COVID-19, iar aproximativ 40 dintre acestea sunt cetățeni români”, transmite MAE într-un comunicat.

Ministerul Afacerilor Externe precizează că cei 151 de români depistați pozitiv la fermă au terminat perioada de carantină în data de 3 august, iar reprezentanții Consulatului General al României la München au întreprins demersuri pe lângă autoritățile bavareze pentru identificarea unei modalități de transport în România pentru cei care doresc să revină în țară.

Consulatul General al României la München continuă dialogul cu autoritățile germane, cu reprezentanții companiei angajatoare și cu lucrători români din cadrul fermei și acordă asistență consulară, conform competențelor legale și cu stricta respectare a măsurilor adoptate de autoritățile locale în contextul pandemiei de COVID-19.

Sute de români infectați cu Covid-19 în Germania

La ferma din regiunea Dingolfing-Landau, Germania, lucrează aproximativ 480 de persoane. Majoritatea sunt cetăţeni români, transmite Mediafax. La sfârșitul lunii iulie, aproximativ 150 de români au fost testaţi pozitiv cu coronavirus, dar aceștia s-au vindecat de Covid-19 și au ieșit din carantină.

Cazul de la ferma din Dingolfing-Landau nu este singular. În urmă cu o lună, nu mai puțin de 1.000 de români au fost depistați cu coronavirus la cel mai mare abator din Germania, unde lucrează mii de muncitori din estul Europei, majoritatea români. Întreaga zonă a fost pusă în carantină.

La o altă fermă din localitatea Swisttal, districtul Rhein-Sieg, unde lucrează 320 de români, 19 au fost confirmaţi cu coronavirus. În total, peste 1.500 de muncitori români la fermele și abatoarele din Germania s-au infectat cu noul coronavirus.

author avatar
Andreea Vlad