AcasăCORONAVIRUSNou focar de coronavirus în România. Sunt infectate aproape 50 de persoane

Nou focar de coronavirus în România. Sunt infectate aproape 50 de persoane

focar de covidNou focar de coronavirus în România. Sunt infectate aproape 50 de persoane / Foto: Agerpres

Un focar de COVID-19 a fost înregistrat la un centru de vârstnici dintr-o localitate clujeană, unde au fost confirmați pozitiv aproape 50 de vârstnici și angajați.

Focarul a fost depistat la un centru de vârstnici din Dezmir, comuna Apahida, unde din 54 de testaţi, 48 sunt pozitivi. Este vorba despre angajați și bătrâni cu vârste între 68-92 de ani.

„În cursul zilei de azi se va organiza evaluarea tuturor pozitivilor din punct de vedere clinic, paraclinic şi imagistic în vederea stabilirii conduitei terapeutice adecvate fiecărui pacient”, a transmis miercuri prefectul judeţului Cluj, Mircea Abrudean, conform Agerpres.

Potrivit sursei citate, testarea vârstnicilor s-a decis după ce doi angajați au fost confirmați cu COVID-19. „Activitatea centrului se suspendă pentru măsuri de dezinfecţie”, a mai precizat Mircea Abrudean.

Cum poate Google să prezică următoarele focare de COVID-19

Căutările privind durerile de stomac au prezis o creştere a cazurilor de COVID-19. Cele mai multe căutări au fost făcute în New York, New Jersey și California, astfel că Google Trends poate fi un instrument valoros pentru prezicerea unor noi focare de infecţie COVID-19.

O persoană care are dureri de stomac şi caută tratament pe Google ar putea fi de ajutor, scrie Bloomberg. Căutările pe internet privind simptomele gastro-intestinale au prezis o creştere a cazurilor de COVID-19, spun cercetătorii de la Spitalul General din Massachusetts.

Aceştia au comparat căutările pe Google legate de pierderea gustului, mirosului şi apariţia diareei cu infectarea cu COVID-19, în 15 state americane.

Record absolut de noi cazuri COVID-19 în România

În ultimele 24 de ore, în România au fost raportate peste 1.700 de infecții. Ultimul record negativ al infecțiilor cu coronavirus a fost pe 27 august, când au fost raportate 1.504 cazuri noi. Până astăzi, 16 septembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 107.011 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

Până astăzi, 4.285 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat, 49 numai în ultimele 24 de ore. În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 6.854. Dintre acestea, 471 sunt internate la ATI, transmit autoritățile.

author avatar
Andreea Vlad
221 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger