AcasăCORONAVIRUSNota de plată pentru spitalizare de o săptămână, scumpă cât o casă!...

Nota de plată pentru spitalizare de o săptămână, scumpă cât o casă! Pacientul COVID a fost internat la un spital din Câmpina

Nota de plată pentru spitalizare de o săptămână, scumpă cât o casă! Pacientul COVID a fost internat la un spital din CâmpinaNota de plată pentru spitalizare de o săptămână, scumpă cât o casă! Pacientul COVID a fost internat la un spital din Câmpina

Spitalul Municipal Câmpina a cheltuit suma impresionantă de aproximativ 170.000 de lei pentru spitalizarea de o săptămână a unui pacient bolnav de COVID-19.

Pacientul a fost internat doar 7 zile, însă cheltuielile de spitalizare s-au ridicat la fabuloasa sumă de 168.261,969 de lei sau aproape 35.000 de euro.

Managerul Spitalului Municipal Câmpina a explicat  că aceste cheltuili nu vor fi plătite din buzunarul pacientului iar întreaga modalitate de calculare a cheltuililor este una legală.

Notă de plată, o mică avere: Nu va fi plătită de pacient

„Aceşti bani nu sunt plătiţi de către pacient, ci sunt suportaţi de către sistem. Este vorba despre un deviz de plată. Noi, prin lege, suntem obligaţi să ataşăm documentelor de externare şi aceste devize de plată. Există un Ordin al Ministerului Sănătăţii din 2008 care stabileşte exact cum se calculează acest deviz. Ideea este următoarea: în deviz apar cheltuielile cu pacientul, cât au costat medicamentele, procedurile, iar la sfârşit se adaugă întreaga cheltuială a spitalului pe luna respectivă împărţită pe număr de zile de spitalizare, deci pe pacient”, a explicat acesta pentru adevarul.ro.

Potrivit devizului, se pare că pe o perioadă de 7 zile pacientul a primit mâncare în valoare de 49 de lei, și îngrijiri medicale (oinclusiv medicamente și analize) în valoare de 247.969 lei. Ceea ce înseamnă că restul până la aproape 170.000 de lei reprezintă „cheltuieli aferente spitalizării”.

Recent, din cauza numărului crescut de pacienți infectați cu noul coronavirus și a numărului redus de medici, cei din urmă atrag atenția că în secțiile ATI nu există personal medical de specialitate, fapt care pune în pericol viața pacienților. Mai mult, medicii și asistentele care au lucrat în prima linie sunt, efectiv, epuizați și spun că vor să fie înlocuiți.

Asistentele și medicii de pe alte secții aduși la Terapiile Intensivă habar nu au să lucreze cu aparatura de la ATI, susțin sindicaliștii de la Federația Solidaritatea Sanitară. Aceștia semnalează faptul că Ministerul Sănătății ar fi trebuit, din martie, să organizeze cursuri intensive pentru pregătirea personalului ATI, având în vedere criza de specialiști din acest domeniu.

author avatar
Alexandru Tîrcavu
163 afisari
Zenville

Ultimele știri

Imagini incredibile cu rapperul american Sean Diddy când îşi bate iubita cu sălbăticie pe holurile unui hotel (VIDEO)

Cassie Ventura, fosta iubită a lui Sean Diddy, i-a intentat proces artistului și-l acuză, printre altele, de viol. O înregistrare video din 2016 îl...

Tragedie în Marea Neagră! O navă s-a scufundat în apropiere de Sfântu Gheorghe. Trei marinari, dispăruţi!

O navă sub pavilion Tanzania s-a scufundat, sâmbătă dimineaţă, în Marea Neagră, la 26 mile marine de Sfântu Gheorghe.Opt membri ai echipajului au fost...
proger