AcasăCORONAVIRUSNoi reguli pentru testarea COVID-19 la domiciliu, în București. Anunțul DSP

Noi reguli pentru testarea COVID-19 la domiciliu, în București. Anunțul DSP

testareNoi reguli pentru testarea COVID-19 la domiciliu, în București. Anunțul DSP

Începând de marţi 2 noiembrie vor intra în vigoare reguli noi pentru testarea COVID-19 la domiciliu în Capitală.

Astfel, bucureştenii care au simptome specifice infecţiei cu SARS-CoV-2 se pot programa pentru testare la numărul de call center al DSP sau online, potrivit unui comunicat DSP București. Decizia vine după ce, în ultimele săptămâni, pe fondul numărului uriaş de infectări din Bucureşti, ambulanţa făcea faţă cu greu solicitărilor de testare la domiciliu.

Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti pune la dispoziţia locuitorilor din Capitală două metode alternative de a se programa pentru testare la domiciliu, pe lângă apelul prin serviciul unic de urgenţă 112.

Testare COVID la domiciliu

Prima variantă este programarea prin call center-ul DSP la numărul 021/9462, iar a doua variantă este online pe baza unui formular pus la dispoziţie pe site-ul DSP Bucureşti la adresa dspb.ro/formular-programare-test-Covid-19.

Rămâne în vigoare regula că numai cei care prezintă simptome specifice infecţiei cu SARS-CoV-2 pot solicita astfel de testări la domiciliu, care se fac prin intermediul Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov, cu personal special desemnat să facă astfel de testări.

Testele, care sunt fie rapide, fie PCR sunt gratuite pentru cei care au simptomatologie specifică COVID-19.

author avatar
Andreea Vlad