AcasăCORONAVIRUSNoi reguli pentru pacienții infectați cu Covid-19 asimptomatici. Ministrul Sănătății a dat...

Noi reguli pentru pacienții infectați cu Covid-19 asimptomatici. Ministrul Sănătății a dat ordinul. Când pot părăsi spitalul

Pacienții cu Covid-19 care nu prezintă simptome ale infecției vor putea fi mutați în spații speciale, dar nu la domiciliu, pentru a rămâne sub supraveghere medicală. Autoritățile încearcă astfel să evite supraglomerarea sistemului sanitar.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a semnat un ordin privind modificarea condițiilor de internare/externare în spital pentru pacienții cu COVID 19.

Pacienții asimptomatici cu factori de risc, precum și pacienții simptomatici care au forme ușoare vor fi internați în spitale de faza 2 sau suport. Aceștia vor putea fi externați după minim 10 zile de internare în lipsa febrei și ameliorarea simptomatologiei, pentru cel puțin 72 ore. Testarea de control se va efectua în ziua 8 de la internare, potrivit ordinului semnat de ministru.

Pacienții asimptomatici care sunt pozitivi la testul de control vor putea fi externați după 10 zile, dacă medicul curant consideră oportun pe baza criteriilor clinice, cu condiția izolării la domiciliu până la împlinirea celor 14 zile ale perioadei de izolare care decurge de la momentul internării (respectiv 4 zile de la externare).

Dacă spitalale-suport vor fi pline în procent de 40-50%, pacienţii asimptomatici vor intra în aşa-numite zone tampon, sub supraveghere medicală uşoară. Pacienții asimptomatici care sunt negativi la testul de control vor putea fi externați după 10 zile, fără a fi necesară izolarea la domiciliu.

author avatar
Andreea Vlad
139 afisari

Nu rata să citești

Ultimele știri