AcasăCORONAVIRUSNoi măsuri în lupta împotriva COVID. Peste 100 de paturi ATI în...

Noi măsuri în lupta împotriva COVID. Peste 100 de paturi ATI în plus, în Capitală. Cum rămâne cu personalul

Noi măsuri în lupta împotriva COVID. Peste 100 de paturi ATI în plus, în Capitală (foto: Facebook/DSU)

Pe măsură ce s-au dispus noi restricții la nivelul Capitalei, în lupta contra noului coronavirus, ca urmare a faptului că rata de infectare a trecut de 3 la mia de locuitori, oficialii au dispus și creșterea numărului de paturi de ATI, în spitalele unde sunt tratați pacienți COVID.

O informație aflată recent, din direcția Ministerului condus de către Nelu Tătaru, vizează, așadar, mărirea numărului paturilor de terapie intensivă din unitățile sanitare de la nivelul Capitalei în care sunt tratați pacienți confirmați cu noul coronavirus. Este vorba despre o suplimentare cu peste 100 paturi ATI destinate pacienților cu COVID -19.

Anunțul a fost făcut după ce ministrul Sănătății și șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, secretarul de stat Raed Arafat, au avut discuții în această după- amiază.
Astfel, din câte anunță Ministerul Sănătății, în urma evaluării situației, cei doi oficiali au decis repartizarea unei unități mobile cu 12 paturi ATI la Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”, spre a fi utilizată pentru tratarea pacienților cu COVID 19.

Totodată, s-a luat decizia creșterii cu 10 paturi ATI, destinate pacienților COVID, la nivelul Spitalului Clinic nr. 1 CF Witting, în timp ce Spitalul Clinic Colentina, care va trata pacienți infectați cu SARS Cov 2, va avea 29 paturi de ATI funcționale, iar Spitalul Universitar de Urgență București un număr de 11 paturi de terapie intensivă.

De asemenea, potrivit MS, ”s-a decis ca unitățile sanitare de urgență din Capitală, respectiv Spitalul Clinic de Urgență Floreasca și Spitalul Clinic de Urgență Sf. Ioan să fie desemnate spitale suport COVID pentru secțiile de terapie intensivă, iar Spitalul Clinic Nicolae Malaxa a fost desemnat unitate sanitară care asigură asistența medicală pacienților infectați cu noul coronavirus, prin Ordinul Comandantului Acțiunii”.

Astfel, la Spitalul Clinic de Urgență Floreasca, Spitalul Clinic de Urgență Sf. Ioan și Spitalul Clinic Nicolae Malaxa vor fi operaționalizate câte 10 paturi, în timp ce la Spitalul Clinic de Urgență Sf. Pantelimon vor funcționa 20 de paturi ATI Covid.

Se are în vedere și suplimentarea personalului medical

“La toate aceste unități reprezentanții direcției de sănătate publică vor verifica modul în care au fost realizate separarea circuitelor și asigurarea fluxului pacienților. Avem în vedere creșterea capacității de tratare a pacienților și în unitățile sanitare din județele Cluj, Timiș, Mureș, Iași, dar hotărârea va fi luată după ce în această săptămână finalizez evaluarea acestora de la fața locului”, a declarat ministrul Tătaru, citat în același comunicat.

Totodată, oficialul guvernamental aflat în fruntea Ministerului Sănătății a asigurat că se are în vedere și suplimentarea personalului medical angrenat în linia întâi în lupta împotriva noului coronavirus. ”În acest sens, s-a identificat modalitatea legală ca cei 200 de medici rezidenți și specialiști care au susținut examenul de specialitate în ATI, Urgență, epidemiologie, boli infecțioase, pneumologie și radiologie care nu au post, să poată fi angajați în Spitalul de Urgență pr. Dr. Dimitrie Gerota, după care să fie detașați în unitățile cu personal insuficient de către DSU”, transmite MS.