AcasăCORONAVIRUSNoi măsuri anti-Covid: Munca de acasă, obligatorie până la finalul anului!

Noi măsuri anti-Covid: Munca de acasă, obligatorie până la finalul anului!

Munca de acasă va deveni obligatorie pentru angajații din Belgia, pe fondul creșterii numărului cazurilor de COVID-19. Noile restricții vor intra în vigoare începând de sâmbătă, 20 noiembrie, și se vor aplica până pe 28 ianuarie 2022.

Angajații vor lucra de acasă patru zile din 5

Majoritatea angajaților din Belgia vor lucra de acasă timp de patru zile pe săptămână, până la jumătatea lunii decembrie. Ulterior, intervalul de lucru de la domiciliu se va putea reduce la trei zile pe săptămână. „Aceste decizii nu sunt ușoare. Pentru mulți oameni sunt, fără îndoială, dezamăgitoare. Dar este un minim pe care îl putem face”, a declarat ministrul federal al sănătății, Frank Vandenbroucke, potrivit Brussels Times.

Astfel, începând de sâmbătă, toate persoanele, cu vârsta peste 10 ani, din interiorul localurilor vor purta mască de protecție dacă nu se află la mese. La teatru sau la restaurant vor mai putea merge de acum doar persoanele care dețin certificat verde, care atestă vaccinarea, trecerea recentă prin boală sau testarea cu rezultat negativ.

Clenții cluburilor de noapte pot dansa fără mască

În plus, clienții cluburilor de noaptea care doresc să danseze fără să poarte mască vor putea fi testați anti-Covid.

„În acest moment, avem o explozie de infecții. (…) Pe 8 noiembrie, au fost 15.224 de infecții în țara noastră. Cifra provizorie pentru luni, 15 noiembrie, este de 19.306”, a mai spus ministrul.

Acesta a precizat că este nevoie de măsuri suplimentare, în condițiile în care virusul se răspândește atât de rapid în comunități. ”Semnalele de alarmă sunt toate roșii. Cu toții am sperat să avem o iarnă fără coronavirus, dar Belgia nu este o insulă”, mai spune ministrul federal al sănătății, Frank Vandenbroucke

author avatar
Alina Costache